Mercedes-Benz v Paríži predstavil novú triedu B. Auto segmentu malých MPV, o ktorom Mercedes vie, že nebude lámať predajné rekordy, no niekoľko zákazníkov si iste nájde. Ako by to však vyzeralo, ak by ho do rúk vzala divízia AMG? Takto si X-Tomi Design predstavuje B35 4Matic.

Čo je kľúčom k úspechu na poli výroby automobilov? Ponúkať množstvo modelov v každom segmente, alebo presný opak, mať len 2 – 3 modely? Na jednej strane je Tesla s modelom 3, modelom S a modelom X, na stranu druhú môžeme postaviť napríklad Mercedes-Benz. Ten má v ponuke aktuálne od kompaktnej triedy A cez rôzne sedany (triedy A, C a E), limuzíny (trieda S a Maybach), kombíky (triedy C a E), kupé (trieda C, E, CLS, S),  roadstery (triedy SL a SLC), kabriolety (trieda C, E, S), športiaky (trieda GT), malé/veľké MPV (trieda B a V), SUV (triedy GLA, GLC, GLE, GLS, G), pick-up (trieda X) až po dodávky, autobusy, kamióny,… A (takmer) každý z modelov štuttgartskej značky má množstvo motorizácií a druhov výbav. Avšak prívlastkom AMG sa nemôže pýšiť každý. Napríklad na parížskom autosalóne predstavená trieda B. A tu prichádza na scénu známy fotošoper X-Tomi Design, ktorý si takto predstavuje Mercedes-AMG B35 4Matic.

Hoci sa zrejme zhodneme, že trieda B s trojicou zázračných písmen AMG nedáva veľký zmysel, najmä v časoch sprísnených emisných noriem a škrtania nákladov, popravde by sme asi neboli príliš prekvapení, ak by sa šéfovia najstaršej značky predsa len rozhodli vypustiť niečo podobné na trh.

Možno by ani neboli ptorebné extrémne náklady na vývoj. Mercedes totiž všetko potrebné má priamo v kuchyni vďaka menšiemu A35 4Matic, ktoré bolo taktiež predstavené na autosalóne v Paríži: 2-litrový turbom prepĺňaný štvorvalec, ako aj automatickú prevodovku a systém pohonu všetkých kolies.

Mercedes-AMG A35 4Matic ponúkne úctyhodný výkon 225 kW (306 koní) a krútiaci moment na úrovni 400 Nm. Mercedes potvrdil, že sa táto motorizácia okrem Ačka dostane aj do derivátov označených ako CLA. No to však nie je všetko. Na začiatku roka 2019 totiž príde aj plnokrvné AMG označené ako A45. Očakáva sa výkon na úrovni 400 konských síl, no s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o hybridný pohon.

Mercedes-AMG A 35 4Matic: Konkurent pre VW Golf R a Audi S3 oficiálne

Ostaňme ale pri zemi. Mercedes v triede B ponúka benzínové motory, ktoré začínakä na turbom prepĺňanom agregáte s objemom 1.322 cm s výkonom od 80 kW (109 k) až po viac ako 147 kW (200 k) v plug-in hybridnej konfigurácii. Dieselové motory štartujú na objeme 1,5 litra (ktorý vznikol v spolupráci s Renaultom) až po novú 2-litrovú jednotku s výkonom 140 kW (190 k). Takmer všetky modely budú k dispozícii so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DCT. Aj tých 200 benzínových koníkov je na kompaktné MPV viac než dosť, nie?

Zdroje: autoevolution | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutomobily značky Smart možno čaká definitívny koniec!
Nasledujúci článokRolls-Royce vzdáva poctu československým pilotom unikátnym Bespoke Dawn!