startstop

VW Up GTI

Zdá sa nám to, či sa s nákupnými taškami na kolesách v poslednej dobe roztrhlo vrece ?

Najmenší z rodu Volkswagen, UP! Sa dočkal steroidov v podobe nového motoru 1.0 TSI, všetci ho už dobre poznáme z predchádzajúcich článkov, ale pre rýchlu rekapituláciu : výkon 66 kW / 90 koní, zrýchlenie 0-100 km/h za 8,8 s a maximálka 195 km/h.
Poviete si “90 koní a 195 maximálka ? Dedkova Volga išla viac keď cúvala.” Papierovo by to aj sedelo milí čitatelia, no nový UP! na “steroidoch” má mať hmotnosť pod tonu, presnejšie 997 kg ! Čo z tohoto auta samozrejme nerobí super-šport, a ani len šport. No pre vás skeptikov, vrcholná verzia nového UP-! dostane až 85 kW / 115 k jednotku čo si naozaj zaslúži pozornosť ! Motor bude korigovaný 6 st. manuálnou prevodovkou.

Aby nebolo málo, UP! dostane suffix v podobe dobre známeho označenia GTI (Gran Tourismo Injection). Čo naznačuje, že nie len motor bude iný. Na aute pracuje aj špeciálny segment R-kových verzií automobilov od VW, to znamená  že auto nebude len šprintér vo svojej kategórií, ale nestratí sa ani v zákrutách !

Tešiť sa môžeme aj na ľahko zmenený dizajn prednej masky s výrazným lemom GTI, medzi svetlami a športovo ladený interiér.

Tešíme sa na nového UP-a! ako aj na jeho oficiálne uvedenie na trh budúci rok.

Exit mobile version