Unikátne Safari Rally Porsche 911 z konca sedemdesiatych rokov patrí medzi ikony motoršportu. Mohla by ale nemecká značka plánovať nový športový off-road práve na novom modeli 992?

Príbeh Porsche 911 je plný zákrut a kľukatých ciest. Šťastné pradenie motora vo vysokých otáčkach je dôkazom, že roky tomuto Porsche prospeli a počas rokov sa vyvinulo do veľmi dokonalého stroja, akým je dnes.

Jedna z najzaujímavejších kapitol tohto modelu sa začala písať v rokoch sedemdesiatych. Podľa portálu Autocar India sa nedávno odhalené Porsche 911 generácie 992 môže vrátiť späť k off-roadovému dedičstvu.

„Model 911 je centrom všetkého dizajnu v Porsche a vidíme jeho vplyv aj v iných vozidlách. Ale vziať 911 a vyrobiť z nej SUV? Vysoké auto? To by mohol byť dobrý nápad a samozrejme to nebude nová modelová škála, ale ako obmedzený, veľmi selektovaný produkt by mohol uspieť,“ povedal Detlev von Platen, člen výkonnej rady pre predaj a marketing v spoločnosti Porsche.

Aj napriek tomu, že táto informácia je stále len na prahu úvah, väčšinou takéto nenápadné myšlienky majú tendenciu obrátiť sa na reálny produkt. Predsa len, nie je to tak dávno, čo nemecká automobilka vytvorila sériu limitovaných špecialít vrátane GT2 RS Clubsport a znovuzrodeného 935 „Moby Dicka“. Nebolo by skvelé priniesť trocha dobrodružstva za pol milióna eur aspoň pre oko diváka?

Takže, teoreticky… Čo by bolo potrebné pre 992 911, aby sme ju mohli vziať na Safari Rally? No, v prvom rade je potrebné vyššie a kompatibilnejšie odpruženie. Ochrana motora by takisto musela prejsť transformáciou. Tvrdší podvozok, šnorchel na kapote, spojler v štýle kačice a žiadny interiér – to všetko sú znaky ozajstného bojovníka na trati.

Porsche vzalo svoju 911 SC na East African Safari Rally v roku 1978 a stali sa jediným tímom, ktorý dostal oba svoje vozy až do cieľa. Aj keď má značka jasne dané, akým smerom išla história 911, nové rally auto by bolo skvelým spôsobom na oslavu nadchádzajúceho výročia. Ak sa táto domnienka pohne vpred konkrétnej budúcnosti, budeme vás informovať!

Zdroj: autoclassicsstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToto sú tie najhlúpejšie trendy v automobilovom priemysle
Nasledujúci článokAudi Q4 bude menšia a sexy alternatíva Q8