startstop

Audi SQ8 s dieselovým motorom odfotili úplne bez maskovania!

Audi SQ8 s dieselovým motorom odfotili úplne bez maskovania!

Správy zo začiatku roka už naznačili, že prvé Audi SQ8 by malo zažiť premiéru pred očami verejnosti na autosalóne v Los Angeles. Ako už ale vieme, neudialo sa tak, a hviezdou nemeckého stánku sa stal E-Tron GT.

Výkonné SUV ešte prekonáva záverečné testy a hodnotenia v Európe. Nižšie priložené video zachytilo SQ8 v Kodani, a ukazuje auto bez maskovania, ako majú väčšinou prototypy.

Jednoducho povedané, je to presne to auto, ktoré budete môcť vidieť v showroomoch Audi už čoskoro. My už sme v očakávaní, a tak veríme, že to bude naozaj v priebehu niekoľkých týždňov.

Pohľad na zadnú časť tohto predvýrobného prototypu ukazuje, že toto skúšobné vozidlo je poháňané dieselovým motorom. Odznak TDI na kufrových dverách sa zrejme vzťahuje na 4-litrovú V8 s twin-turbom pod kapotou, ktorú by ste mohli nájsť už v modeloch SQ7  alebo aj v Bentley Bentayga. Výkon by sa mal pohybovať tiež v podobných parametroch – 429 konských síl.

Čo sa týchto informácií týka, bavíme sa stále o vozidlách určených na európsky trh. S podobným výkonom by mala SQ8 získať aj benzínovú pohonnú sústavu, ktorá ale bude dostupná pre americký trh. Prvé predpoklady by mohli hovoriť o 3,0-litrovom motore V6 s turbom a s výkonom blížiacim sa k hranici 400 koní. Audi by mohlo taktiež vytiahnuť tajné eso z rukáva v podobe V8.

A teraz otázka, kedy zažije tento automobil svoj debutový deň? Nasledujúca veľká automobilová show sa uskutoční v januári, kedy sa uskutoční 2019 NAIAS v Detroite. Audi tam ale svoj stánok mať nebude, takže možno až Ženevský autosalón? Skôr si myslíme, že svojmu novému rýchlemu SUV dajú štyri kruhy online debut.

Zdroj: Pro-Streetstartstop.sk

Exit mobile version