Cupertinský gigant sa v poslednej dobe motá aj okolo automobilov a ich autonomity. Apple Eve Sports Car je koncept, ktorý samozrejme pochádza len od komunity, no určite stoji za povšimnutie. Pokiaľ by začala jablková spoločnosť vyrábať super športové elektromobily, mohla by zamiešať karty aj takým hráčom akým je Tesla.

Hoci je projekt Apple Car s vysokou pravdepodobnosťou na najbližšie roky mŕtvy, Apple sa stále snaží vyvíjať svoj vlastný autonómny systém. Ten možno bude následne ponúkať rôznym automobilkám, to samozrejme zatiaľ nevieme. Tak či onak do tejto témy neustále vŕta a jeho prenajaté Lexusy stále vidieť na cestách.

Dnes sa ale pozrieme na niečo iné. Ide o víziu mladého dizajnéra Alexa Imnadzeho, ktorý as rozhodol ukázať svoju víziu vozidla od Apple a to v koncepcií športového kupé. Nie je prvou, o Apple Car koncepte sme už písali a nie raz. Zmienený návrh je však mimoriadny a dovolíme si tvrdiť, že aj najlepšie spracovaný. Apple Eve Sports Car má elegantnú dvojdverovú koncepciu, ktorá by mala byť futuristická, minimalistická a čistá. To sa dizajnérovi podarilo.

Vozidlo má zároveň aj reálne tvary a pôsobí na nás mimoriadne skutočne. Pokiaľ by s drobnými úpravami teraz vyšlo na cestu, nečudovali by sme sa. Dizajnér sa riadil tým, čo kedysi povedal zakladateľ Applu Steve Jobs: “Dizajn nie je len to, čo vyzerá a cíti sa ako dizajn. Dizajn je aj to, ako to funguje.”.

Jednoduché a čisté spredu aj zozadu

Apple Eve Sports Car je stavaný v čistých a dynamických líniách. Zaujímavé je aj to ako málo a na akých miestach dá o sebe vedieť, že ho produkuje spoločnosť Apple. Vpredu ani vzadu nie je žiadne prehnane veľké svietiace logo. Navyše predná a zadná časť využívajú svetlá, ktoré sú z jednej strany na druhú prepojené. To vytvára čistotu a zároveň to spolu hrá.

Viac zo sveta Apple
Viac zo sveta Apple

Pohľad do interiéru nám žiaľ dizajnér neukázal. Z toho, čo môžeme vidieť zo štúdiových renderov je jasné, že vozidlo bude iba dvojmiestne a samozrejme mimoriadne luxusné. Nečudovali by sme sa, keby boli zakomponované aj ekologické materiály. Samozrejmosťou je potom samočinné riadenie. To by malo súvisieť s vývojom, ktorý momentálne v USA prebieha a Apple Car Play. Apple Eve Sports Car by patrilo ako na okruh, tak aj na obyčajnú cestu.

To akoby fungoval nám dizajnér neprezradil

Aj napriek tomu, že by toto auto malo svoj potenciál, dizajnér ohľadom jeho pohonu nepovedal nič. Vzhľadom na to, že pri predstavení auta by Apple siahlo po alternatívnych zdrojoch, môžeme typovať buď elektromobil alebo ešte lepšie, vodíkový pohon. To je ale samozrejme iba vo hviezdach.

Viac zo sveta Apple
Viac zo sveta Apple

Zdroj: svetapple.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Mazda CX-5 2,5 Skyactiv G AWD, nenápadná prémiovka?
Nasledujúci článokFord Focus Active oficiálne na slovenskom trhu, čo prinesie?