startstop

Väčšie, priestrannejšie, technickejšie. Nová generácia Volskwagen Polo oficiálne predstavená.

Nový Volkswagen Polo šiestej generácie narástol a dostal najmodernejšiu technológiu.

Volkswagen Polo, vďaka jeho dĺžke Vám tak bude stačiť k zaparkovaniu iba 4-metrový priestor. Tento rozmer je obvyklý pre triedu mestských hatchbatckov. Polo túto hranicu prekračuje o 53 milimetrov. Pre pripomenutie, predchádzajúca generácia mala 3972 milimetrov. Rázvor narástol o 94 milimetrov (na 2564) a samotná kabína sa rozšírila o 69 milimetrov (1751). To sa tak prejaví v pohodlí pasažierov a navýšeniu kufrového priestoru z minulých 280 litrov na dnešných 351 litrov.

Dizajn automobilu pôsobí oveľa športovejšie, pribudli ostrejšie hrany a variant GTI má agresívnejší look, ktorý už prednedávnom nemecká automobilka odhalila. Už takým tradičným stupňom medzi základnou verziou a verziou GTI je paket R-Line.

Čo sa však bude ukrývať pod kapotou berlínskej novinky? Automobil budú poháňať zväčša trojvalcové motory ako atmosférické (1,0 MPI s výkonmi 48 kW a 55 kW) tak turbomotory 1,0 TSI s výkonmi 70 kW a 85 kW. Ak holdujete skôr naftovým motorom, môžete zvoliť variantu 1,6 TDi s výkonmi 59 kW a 70 kW. Novinkou sú motory na pohon CNG. Tie budú vo svojich útrobách ponímať 1,0-litrový trojvalec TGi s výkonom 66 kW. Motory budú spriahnuté s manuálnou 5-stupňovou prevodovkou (pri slabších verziách), u silnejších pôjde vybrať medzi šesťstupňovou a sedemstupňovou DSG prevodovkou. Výkonovým vrcholom medzi „sériovkami“ bude benzínový 1,5-liter s výkonom 110 kW / 150 koní. Špičkou novej generácie bude vyššie spomínaný model GTI, v ktorom bude zapustený 2,0-litrový TSI motor s výkonom 147 kW. Tento motor nahradzuje 1,8 TSI (141 kW) z predchádzajúcej generácie.

O výbavu nebude takisto núdza. Nové Polo sa zameriava ako na konektivitu (Apple CarPlay, Andriod Auto,…), tak na bezpečnosť. Na výber bude z veľkého množstva asistenčných systémov, či už brzdných, parkovacích alebo adaptívneho tempomatu až do rýchlosti 210 km/h. Automobil bude mať takisto schopnosť rozpoznať chodca, či sledovať vozidlá v mŕtvom uhle. Za príplatok budete môcť mať aj bezdrôtovú nabíjačku vašich smartfónov, bezkľúčový vstup, či full-LED svetlomety.

Volskwagen tvrdí, že do predaja by nové Polo malo vstúpiť ešte tento rok. Viac sa dozvieme už čoskoro, na premiére v Berlíne.

 

Zdroj: topgear.com

Exit mobile version