Nový Nissan Leaf je priamou ukážkou toho, ako sa majú veci dotiahnuť do správneho konca. Ak máte záujem o toto vozidlo, mali by ste si však pohnúť. Oficiálny predajca Nissanu na Slovensku totiž spustil svoj predaj.

Omladený japonský elektromobil dostal aj na slovenskom trhu dve edície – Leaf 3.ZERO a Leaf 3.ZERO e+. Oba modely prešli navýšením výkonu do 160 kW / 217 koní, s možnosťou 100 kW nabíjania a o 55% väčšou batériou (64 kWh). Podľa európskej kalkulačky WLTP by mal nový Leaf na jedno nabitie prejsť až 385 kilometrov.

Vyššie uvedené parametre sa týkajú iba verzie Nissan Leaf 3.ZERO e+. Základný model Leaf 3.ZERO má rovnaký výkon ako predchádzajúci model, čiže 110 kW / 150 koní, 40 kWh batériu a dojazd 270 kilometrov. Dostanete k nemu však väčší, osempalcový infotainment a inovovaný balíček bezpečnostných asistentov ProPilot. Ten má na starosti udržanie vozidla v jazdnom pruhu. Systém „hands-on, eyes-on“ umožní vozidlu zastaviť, naštartovať a zostať sústredené vo svojom jazdnom pruhu na ceste s vyššou rýchlosťou a v dopravných situáciách, kedy je potrebné ubrať.

Cena za základný Nissan Leaf 3.ZERO bola udaná na čiastku 39 000€. Limitovaná edícia v podobe Leaf 3.ZERO e+ má cenovku stanovenú od 44 750€. Ceny by sme mohli považovať už aj za konečné, keďže aj základné verzie týchto vozidiel sú pomerne dobre vybavené. Doplnkovú výbavu by sme teda nemuseli až tak riešiť.

Test Nissan Leaf 2018: jeho skutočný dojazd je podstatne nižší!

Limitovanú edíciu e+ budete môcť vybaviť automatickým parkovacím asistentom, samozrejme za príplatok. Ak ostaneme u príplatkov, tak platiť budete za individualizačný program. Ten najnovšie poskytne možnosť dvojfarebnej karosérie. Záruka na batérie ostáva rovnaká, teda osem rokov alebo 160 000 kilometrov. Za doplatok okolo 485€ si budete túto záruku môcť predĺžiť o dva roky.

Automobily je už možné objednať a prvé kusy by sa k majiteľom mali dostať v máji tohto roku. Pokiaľ by ste chceli byť vlastníkom limitovanej edície, tak na ten si počkáte o čosi viac. Musíte si však pohnúť, pre Európu bude vyrobených iba 5 000 kusov Nissanu Leaf 3.ZERO e+.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJnissaneurope.com
Predchádzajúci článokSEAT Leon s vynoveným pohonom CNG 1.5 TGI prejde až 500 kilometrov
Nasledujúci článokMuž utopil svoje Ferrari pretože už naň nemal nervy