Spoločnosť Ugur Sahin Design predstavila model Alfa Romeo v retro štýle. Najväčšiu inšpiráciu čerpali z modelu 33 Stradale. Pozrite sa s nami na to, ako sa im podarila táto premena!

V roku 2014 sa športový automobil Alfa Romeo 4C  považoval za hlavného iniciátora návratu slávnej talianskej značky na trh v USA. Po piatich rokoch v showroomoch a takmer 1700 predaných exemplároch už ju tam síce nenájdete, ale Alfa stále predáva 4C vo verzii Spider. Avšak iba za veľkou mlákou.

Obľúbenosti sa tento model teší všade na celom svete, kde si z neho „tuneri“ vytvárajú nové projekty. Najkurióznejším z nich bol pravdepodobne Mole Construction Artigianale 001. Ale z Holandska prichádza nový kandidát na priečku extravagancie.

Holandská spoločnosť Ugur Sahin Design predstavila svoj model Nivola – interpretujúc retro model 4C inšpirovaný krivkami 33 Stradale, ktorá bola odhalená v roku 1967. Zmyslom tejto prerábky bolo zachovať podvozok 4C nedotknutý, a stavať na kvalitných základoch. Chceli pretvoriť taliansku klasiku na niečo exkluzívne, jedinečné  a nadčasové. A myslíme si, že sa im to podarilo.

Názov auta má jednoduchý význam – je pomenované podľa legendárneho vodiča Alfy Tazio Nuvolari, prezývaného Nivalo. Získal niekoľko ocenení Mille Miglia a Targa Floria a pre taliansku spoločnosť vyhral aj LeMans 24. Myšlienka modernej interpretácie Stradale prišla, keď Sahin navštívil spoločnosť Pebble Beach Concours v Monterey. Tam ho uvidel.

Rozhodol sa oceniť krásu ktorú vidí, a vrátiť historickému modelu šmrnc a eleganciu modernej doby. A tak vytvoril projekt auta na výrobu. Výsledkom je Nivola, ktorej zostal podvozok zo 4C, ale to je tak všetko. Je vybavený úplne prepracovaným exteriérom a novými panelmi. Je vidieť, že „kufor“ auta je dlhší, aby sa vytvorili elegantné blatníky, ktoré prechádzajú až na okraj zadku auta.

Je jasné, že tieto obrázky sú len vykreslením toho, čo by mohlo prísť na svet v priebehu niekoľkých rokov. Sahin ale tvrdí, že by veľmi rád zariadil aspoň obmedzenú a exkluzívnu výrobu tohto modelu, ak by k nemu bol aj zdravý dopyt. Všetky panely karosérie totižto môžu byť vyrobené buď z uhlíkových vlákien alebo z hliníka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Volkswagen Golf zrejme neprejde tak radikálnou zmenou akou sa zdalo
Nasledujúci článokNie, toto nie je nové BMW X4, ale čínske Geely FY11!