Spoločnosť Benzina je jednou z najväčších sietí čerpacích staníc v Českej republike. Po novom sa pokúsi zaúradovať aj na slovenskom trhu. Prvá čerpacia stanica bude v Malackách, blízko slovensko-českých hraníc už na jar tohto roka.

Tomasz Wiatrak, podpredseda predstavenstva skupiny Unipetrol, pod ktorú spoločnosť Benzina spadá tvrdí, že: „Slovenský trh je prirodzeným priestorom pre naše maloobchodné aktivity. K doterajšiemu veľkoobchodnému predaju palív na Slovensku tak pridávame sieť maloobchodných pohonných hmôt na čerpacích staniciach s logom Benzina.“

Pokiaľ ide o očakávania zákazníkov na českom a slovenskom trhu, sú si veľmi podobné. „Slovenskí klienti sa v posledných pár rokoch začali výraznejšie orientovať na kvalitnejšie palivá a majú väčší záujem o doplnky, či viac občerstvenia,“ dodal Tomasz Wiatrak. Taktiež podotkol, „Investícia na Slovensku bude mať dlhoročný charakter. Chceme na všetko ísť postupnými krokmi a veríme v to, že sa staneme jedným zo silných hráčov na slovenskom trhu. Našim cieľom je mať desať staníc do konca roka 2019. Dôležitejšie je však tempo rozvoja a dodržiavať náš obchodný model.“

Slovenský trh je českému veľmi podobný. Na Slovensku ako aj v Česku je trh sieťami čerpacích staníc už takmer presýtený. Benzina sa chce v počiatočnej fáze zamerať na oslovenie súčasných prevádzkovateľov čerpacích staníc. „Sme otvorení či už väčším alebo aj menším obchodníkom, respektíve prevádzkovateľom čerpacích staníc. Nadobudnuté skúsenosti z českého trhu poukazujú, že na čerpacích staniciach, ktoré prešli pod našu značku, vzápätí výrazne vzrástli a to aj vďaka predaju PHM, či doplnkového sortimentu,“ na záver dodal Wiatrak.

Spoločnosť Benzina sme však na našom území už mali, no pred vyše tridsiatimi rokmi. Značka vznikla už v roku 1953 vo vtedajšom Československu, no neskôr ju Ministerstvo chemického priemyslu nahradilo pôvodným názvom Benzinol, ktorý sa používa od roku 1949. V roku 1985 bola značka Benzinol obnovená. Po roku 1989 prešla spoločnosť Benzina privatizáciou do rúk súkromníka a právo používania značky na Slovensku dočasne stratila. Teraz chce však Benzina, ako líder na českom trhu, preraziť na tom našom. Dosvedčujú tomu aj čísla v Českej republike, kde má sieť čerpacích staníc už 406 pobočiek a podľa objemu predaných PHM ovláda takmer štvrtinu trhu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJunipetrolrpa.cz
Predchádzajúci článokŠkoda Kamiq bola zachytená na diaľnici počas testovania
Nasledujúci článokJe koniec neobmedzenej rýchlosti na nemeckých Autobahn?