startstop

Mitsubishi Engelberg, elektrický koncept sa ukáže v Ženeve!

Meno má spoločné so Švajčiarskym lyžiarskym strediskom, ale Engelberg Tourer Conecept bude na rozdiel od neho používať najnovšie elektrické technológie. Ktorý z dvoch menovcov sa stane obľúbenejším?

Japonská automobilka oznámila, že na ženevskom autosalóne, ktorý už v marci (onedlho) otvorí svoje brány, predstaví svoj nový koncept Engelber Tourer. Názov pochádza z prestížneho švajčiarskeho zimného strediska, takže by sme mohli pravdepodobne vidieť nejaký odraz v schopnostiach auta zdolať takýto terén alebo vo veľkosti. Z nákresov môžeme tiež vidieť neičo, čo sa javí ako súprava svetiel pre terénne vozidlá, upevnené na vrchu strechy.

Aj keď s ukážky konceptu SUV nemôžeme posúdiť krivky vozidla, celkovo tvar auta pripomína koncepciu e-Evolution, ktorá sa prvý krát objavila na autosalóne v Tokiu. Pohľad na predok naznačuje, že by sa mohlo jednať o  „blikajúcu tvár“. Nie, nejedná sa o žiadne indiánske meno, ale trend, ktorý v automobilovom priemysle v posledných rokoch zažíva rozmach.

Mitsubishi sľúbilo, že toto SUV sa zameria na technológie novej generácie a zvýšenú elektrickú výkonnosť. Aj keď.. Spoločnosť zatiaľ vôbec neupresnila špecifikácie ohľadom konceptu e-Evolution z roku 2017, takže zatiaľ sa jedná o mačku vo vreci.

Našťastie unikla aspoň informácia, že SUV-čko Engelberg bude poháňané pomocou troch vysokorýchlostných elektromotorov napájaných vysokokapacitným akumulátorovým systémom. Aj toľkoto prívlastkov môže mať jedna pohonná súprava. Motory by mali byť zdokonalené systémom e-Evolution s pohonom všetkých kolies a súčasným vektorovaním krútiaceho momentu a aktívnym ovládaním.

Už v minulosti sme mohli vidieť aktuálnu formu takýchto systémov a pevne verím, že Mitsubishi sa čoskoro ozve a predstaví svetu plnohodnotné SUV s ekologickým pohonom. Nový dizajnový jazyk pre budúce modely SUV by sa mohol stať ťahačom zákazníkov, teda ak nebude zbytočne predražené.

„E-Evolution nemusel utne prezrieť výrobný model,“ povedal operatívny riaditeľ Trevor Mann po debute posledného kocenptu. Takže v podstate je možné, že Mitsubishi bude aj naďalej používať svoje koncepty SUV ako spôsob náhľadu budúcich dizajnérskych a technologických prvkov. Ohľadom modelu Engelberg budeme vedieť povedať viac už 5. marca 2019.

 

Exit mobile version