Delené predné svetlá a zadné podobné tomu, ako to môžeme vidieť na Scale. Aj to je definícia novej Škody Kamiq. Automobilka Škoda aktuálne zverejnila dve skice na ktorých nové SUV predstavuje. Oficiálne sa Kamiq svetu odhalí začiatkom marca.

Iba pár dní po odhalení názvu najmenšieho cross-overu mladoboleslavskej automobilky Škoda, ktorý má rovnaký názov ako cross-over na čínskom trhu, tu aktuálne máme prvé dva nákresy vzhľadu európskej novinky. To, že pripomína koncept Vision X, je viac ako samozrejmé. Veď napokon z neho aj bude vychádzať.

Začnime zadnou časťou vozidla. Na nej sa nachádzajú podobné svetlomety ako pri modely Scala. Tie už nepripomínajú tvarovo písmeno C ako tomu bývalo zvykom. Namiesto toho sa okresali už len na vrchnú časť, s tým že na nich dizajnovo nadväzujú odrazové svetlá umiestnené v spodnej línií veka kufru. Ako je aktuálne v móde u českej automobilky, tak pôvodné logo bolo nahradené nápisom Škoda.

Usporiadanie predných svetlometov naopak pripomína modely Karoq a Kodiaq. No je tam o niečo viac odlišností. Horná časť sa skladá z LED denného svietenia, ktoré zároveň bude plniť úlohu dynamických smeroviek a hlavné svetlomety vozidla sa nachádzajú o poschodie nižšie. Nápad to nie je zlý, no ak sa zamyslíme, s podobným riešením už pred pár rokmi prišla francúzska automobilka Citroën. Uvidíme ako sa v skutočnosti popasuje Škoda francúzskym štýlom predných svetlometov.

Ohľadom Kamiqu vieme aj pár vecí. Nový český cross-over bude stáť na platforme MQB A0 a s čínskym Kamiqom po technickej stránke nebude mať nič spoločné, nakoľko ten ostáva na staršej platforme PQ34. Z hľadiska pohonu by novinka mala prebrať paletu motorov od Škody Scala, s tým že sa pravdepodobne nedočkáme štvorkolky. Škodovka bude malým SUV cieliť najmä na mladých zákazníkov a pôjde s ním do koncernového súboja so SEAT Arona a VW T-Roc. Európsky Kamiq má pripravenú premiéru na ženevskom autosalóne v prvej polovici marca.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJskoda.com
Predchádzajúci článokOpel Combo Van, váš nový kompaktný služobník!
Nasledujúci článokAutonómne autá budú premietať znamenia pre chodcov