startstop

BMW M850i First Edition: Individual výbava a limitovaná produkcia

BMW M850i First Edition: Individual výbava a limitovaná produkcia

O novom BMW radu 8 ste už určite počuli. Luxusné coupé, ktoré bolo vytvorené na to, aby robilo vrásky na čele Mercedesu triedy S coupé, teraz prichádza v limitovanej edícii s názvom BMW M850i First Edition.

Je zvykom, že niektoré automobilky pri uvádzaní nového automobilu na trh prichádzajú s rôznymi limitovanými edíciami. Výnimkou nie je ani BMW so svojou aktuálnou vlajkovou loďou BMW M850i First Edition. No úprimne, o First Edition úplne tak nejde, keďže rad 8 sa už nejaký ten piatok predáva… Čo teda limitka ponúkne?

BMW M850i xDrive Coupé First Edition vznikne v množstve limitovanom na 400 kusov medzi aprílom a júnom 2019. Všetky vozidlá vyrobia v závode BMW Dingolfing, ktorý sa nachádza neďaleko domovského Mníchova.

Limitovaná edícia sa vyznačuje najmä exkluzívnymi doplnkami z dielne divízie BMW Individual. Ide predovšetkým o lak karosérie, disky kolies z ľahkých zliatin a prvky v interiéri. Pre First Edition bola dokonca špeciálne vyvinutá metalická farba Frozen Barcelona Blue, ktorá neskôr objaví v ponuke BMW Individual aj pri iných modeloch značky.

Špeciálnu farbu dopĺňajú prvky s povrchovou úpravou High Gloss Shadow Line, ktoré sa okrem rámov okien nachádzajú aj na jednotnom rámiku obličiek BMW ako aj na ich lištách, na výduchoch na blatníkov a v čiernej farbe aj na koncovkách výfukového potrubia. Tmavá farba Jet Black sa nachádza aj na 20-palcových M diskoch kolies z ľahkých zliatin s ramenami v tvare Y-spoke. Priplatiť si záujemcovia môžu za karbónovú strechu a balík karbónových doplnkov.

Súčasťou limitovanej edície je plne kožené čalúnenie Individual kožou Merino v novej krémovo-čiernej kombinácii Ivory White/Night Blue s Individual stropom čalúneným alkantarou vo farbe Night Blue. V interiéri sa potom nachádzajú aj lišty nalakované čiernym lakom Black Piano, pričom v strede kokpitu sa nachádza nápis First Edition 1/400. Nesmie chýbať ani vrcholný audiosystém Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System a prvky z brúseného skla s označením Crafted Clarity, ktoré sa nachádzajú na tlačidle štart/stop, ovládači iDrive Controller, na ovládači hlasitosti a na podsvietenom voliči automatickej prevodovky.

BMW M850i First Edition: Individual výbava a limitovaná produkcia

Samozrejme, nesmieme zabúdať ani na techniku pod kapotou. Ako už ale názov modelu napovedá, pôjde o štandardné pohonné ústrojenstvo prevzaté z “civilného” modelu M850i xDrive. Konkrétne ide o vidlicový osemvalec s výkonom 390 kW (530 k) v spojení s 8-stupňovou športovou prevodovkou Steptronic.

Zdroje: BMW | Autoevolution | startstop.sk

Exit mobile version