startstop

Za pár sekúnd čisté auto od snehu? Takto bojuje USA so snehovou nádielkou!

Za pár sekúnd čisté auto od snehu? Takto bojuje USA so snehovou nádielkou!

Nie, nezačneme článok vetou „americkí vedci zistili“, pretože existuje niečo oveľa oveľa efektívnejšie, ako spoliehať sa na neoverené fakty. A to je zdravý rozum. A keď má človek k dispozícii aj prostriedky, vyzerá to takto.

Za veľkou mlákou v novom roku zažívajú Američania naozaj peklo, čo sa snehovej a ľadovej kalamity týka. Samozrejme sa táto situácia dotýka aj vodičov, ktorí musia denne odhŕňať z auta sneh niekoľkokrát. Mínusové teploty tiež neprispievajú k zrýchleniu tohto procesu, ale stúpajúci adrenalín a nadávanie možno vie Amíkov tiež prebrať.

Čo sa ale stane, ak ste majiteľom areálu, na ktorom ľudia dennodenne parkujú a musíte sa starať o údržbu približne 7000 kusov vozidiel? Sú tu dve možnosti. Prvá je, že najmete niekoľko desiatok brigádnikov alebo zamestnancov, vyzbrojíte ich teplým oblečením, čajom v termoske a metlami so škrabkou, a od rána do večera budú drieť ako kone, aby boli všetky autá do večera čisté.

Ak máte ale prístup k ťažkotonážnym strojom, vyskytne sa aj druhá možnosť. Firma State Line povolala totižto do služby bager Volvo s priemyselným ventilátorom na hydraulickom ramene. Ťažký stroj miereným prúdením vzduchu očistí od snehu zaparkovaný automobil v priebehu niekoľkých sekúnd! Presvedčte sa videom nižšie:

Paul Barber a jeho tím sa takto rozhodli vymeniť zmetáky za mega fukár. Tento „priekopnícky“ nápad využíva firma už štyri roky. Je takýto spôsob odhŕňania auta ale bezpečný? „Vozidlá sú v našej opatere pod neustálym dohľadom, takže by nebolo prospešné, keby sme ich poškodili. Za štyri roky sme odfúkli iba jedno zrkadlo,“ hovorí riaditeľ.

To je veľmi dobrá bilancia vzhľadom na kapacitu odfúkavaných áut. Myslíte si, že by sa takéto niečo uchytilo aj u nás? Možno by sa nejaký mestský úrad za poplatok v snehových dňoch podujal na takúto akciu, ktorá vyzerá naozaj zábavne. Pravdepodobne ale zostane toto privilégium v USA, pretože vieme, ako sa u nás odhŕňajú cesty, nieto autá.

Zdroje: autoforum | startstop.sk

Exit mobile version