Nie, nezačneme článok vetou „americkí vedci zistili“, pretože existuje niečo oveľa oveľa efektívnejšie, ako spoliehať sa na neoverené fakty. A to je zdravý rozum. A keď má človek k dispozícii aj prostriedky, vyzerá to takto.

Za veľkou mlákou v novom roku zažívajú Američania naozaj peklo, čo sa snehovej a ľadovej kalamity týka. Samozrejme sa táto situácia dotýka aj vodičov, ktorí musia denne odhŕňať z auta sneh niekoľkokrát. Mínusové teploty tiež neprispievajú k zrýchleniu tohto procesu, ale stúpajúci adrenalín a nadávanie možno vie Amíkov tiež prebrať.

Čo sa ale stane, ak ste majiteľom areálu, na ktorom ľudia dennodenne parkujú a musíte sa starať o údržbu približne 7000 kusov vozidiel? Sú tu dve možnosti. Prvá je, že najmete niekoľko desiatok brigádnikov alebo zamestnancov, vyzbrojíte ich teplým oblečením, čajom v termoske a metlami so škrabkou, a od rána do večera budú drieť ako kone, aby boli všetky autá do večera čisté.

Ak máte ale prístup k ťažkotonážnym strojom, vyskytne sa aj druhá možnosť. Firma State Line povolala totižto do služby bager Volvo s priemyselným ventilátorom na hydraulickom ramene. Ťažký stroj miereným prúdením vzduchu očistí od snehu zaparkovaný automobil v priebehu niekoľkých sekúnd! Presvedčte sa videom nižšie:

https://www.instagram.com/p/Bs3J6TEntKZ/

Paul Barber a jeho tím sa takto rozhodli vymeniť zmetáky za mega fukár. Tento „priekopnícky“ nápad využíva firma už štyri roky. Je takýto spôsob odhŕňania auta ale bezpečný? „Vozidlá sú v našej opatere pod neustálym dohľadom, takže by nebolo prospešné, keby sme ich poškodili. Za štyri roky sme odfúkli iba jedno zrkadlo,“ hovorí riaditeľ.

https://www.instagram.com/p/BgYw5XUlG1Q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

To je veľmi dobrá bilancia vzhľadom na kapacitu odfúkavaných áut. Myslíte si, že by sa takéto niečo uchytilo aj u nás? Možno by sa nejaký mestský úrad za poplatok v snehových dňoch podujal na takúto akciu, ktorá vyzerá naozaj zábavne. Pravdepodobne ale zostane toto privilégium v USA, pretože vieme, ako sa u nás odhŕňajú cesty, nieto autá.

Zdroje: autoforum | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBratislavský Volkswagen prepúšťa: O prácu prídu tisícky ľudí
Nasledujúci článokM5 E39 či 911 996: Je to neuveriteľné, ale tieto autá majú už vyše 20 rokov!