Špeciálne Bentley, BMW radu 3 Touring, piata generácia populárneho Renault Clio, Škoda Kamiq či mnoho ďalšieho. Aj toto prinesie Ženeva 2019.

Ženeva 2019 sa bude konať na začiatku marca, no už teraz vieme, čo sa na švajčiarskom výstavisku bude môcť ocitnúť. Zopár tradičných vystavovateľov síce bude chýbať, no v Ženeve toho bude k videniu určite dostatok.

Renault

Jedným z hlavných lákadiel autosalónu bude nepochybne piata generácia Renaultu Clio. Tá vznikla pod heslom „revolution & evolution“, čo znamená kompletne prepracovaný interiér a decentne upravený exteriér. Interiér vsádza na kvalitnejšie materiály než doteraz a dominantný vertikálne smerovaný displej s uhlopriečkou až 9,3“.

Peugeot a Opel

Okrem Clia si svoju premiéru odbije aj jeho odveký rival, Peugeot 208. Ten sa na rozdiel od Renaultu výrazne zmení. Dizajn bude obsahovať „kly“ z diód, tak ako sme aktuálne zvyknutí u francúzskej automobilky a nadväzuje tak na model 508. Aby nebolo hatchbackov málo, na doskách sa objaví aj nový Opel Corsa. Má prísť s úplne novým dizajnom, ktorý vychádza z vlaňajšieho konceptu GT X Experimental. Bude zdieľať technológiu PSA.

Škoda

V našich končinách sa očakáva debut pripravovanej Škody Kamiq. Malé SUV vychádzajúce z konceptu Vision X, ktorý bol predstavený minulý rok. Auto bude disponovať modulárnou platformou MQB a techniku si prepožičia zo svojich koncernových súrodencov SEATu Arona a VW T-Roc. Okrem Kamiqu budete môcť v Ženeve vidieť aj nový kompaktný hatchback nahradzujúci Rapid – Škoda Scala.

BMW Group

Nemecká automobilka bude návštevníkov lákať novou generáciou rady 3 v karosérií kombi. Môžeme teda tvrdiť, že BMW 3 Touring v nemeckom stánku spôsobí poriadny rozruch. Kombík prevezme techniku zo sedanu, no na trh dorazí z viacmesačným zdržaním. BMW 3 Touring sme zatiaľ nevideli, no BMW X7 áno. Práve to si odbije svoju európsku premiéru v Ženeve.

Pri koncerne BMW Group sa ešte zdržíme. Okrem vyššie spomenutého kombíku sa očakáva premiéra chystaného elektromobilu MINI a nová generácia Rolls-Royce Ghost, teda menšej limuzíny, než je Phantom, z ktorého aktuálna generácia prevezme platformu.

Jubilanti

Na výstavisku budeme mať aj zopár jubilantov. 100 rokov od svojho založenia budú oslavovať automobilky Bentley a Citroёn. Britská automobilka pri tejto príležitosti predstaví špeciálnu edíciu inšpirovanú vtedajšími závodnými vozidlami. Francúzi sa pripomenú víziou mestskej mobility.

Superšporty majú takisto tradičné zastúpenie na najprestížnejšom európskom podujatí. Nemecké Porsche predstaví novú generáiu 911 s vyhotovením kabrio, Toyota novú Supru a Taliani možno prídu s modernizovaným Lamborghini Huracán EVO. Nezabudnime aj na elektrické automobily ako SUV od Audi, či retro model Honda Urban EV.

Tradiční vystavovatelia ako Ford, Jaguar, Hyundai, Land Rover a Volvo dali dostatočne dopredu najavo, že tohto ročníku sa nezúčastnia z dôvodu privysokých nákladov, ale aj vďaka prezentovaniu niektorých značiek nečestným spôsobom. Nechajme sa prekvapiť, kto sa ešte k tejto pätici pridá. Minulý rok chýbal stánok Opel, ten by si svoju účasť mohol teoreticky rozmyslieť aj tento rok.

Zdroje: autoexpress | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoexpress.co.uk
Predchádzajúci článokMuž si doma vyrobil repliku Ferrari F40. Výsledok stojí za pozretie!
Nasledujúci článokSkvelé správy! Toyota prinesie aj druhú generáciu športiaku GT86