startstop

SEAT si na veľtrh Mobile World Congress prichystal svetovú premiéru

SEAT sa pripravuje na veľtrh Mobile World Congress, špičkové globálne podujatie z oblasti mobilných komunikačných technológií a konektivity. Španielska automobilka si tak pripravila svetovú premiéru.

Na veľtrhu Mobile World Congress predstaví v pondelok 25. februára Luca de Meo, predseda predstavenstva automobilky SEAT, štúdiu automobilu, ktorá bola podľa slov značky “vyvinutá ako platforma mobility”.

“Mobilita sa mení a naša rola výrobcu automobilov a poskytovateľa mobility sa mení s ňou. Musíme byť schopní organizovať a poskytovať nové platformy, ktoré budú kľúčovými hráčmi v mestách budúcnosti. SEAT je hlboko involvovaný v rozličných projektoch tohto druhu a MWC je perfektnou scénou, na ktorej ich môžeme predstaviť svetu,” povedal tajnostkársky Luca de Meo.

5G Connected Car

Okrem toho má SEAT v pláne spolu so spoločnosťou Telefónica spustiť pilotný test ‘5G Connected Car’. Ide o iniciatívu, ktorá umožňuje komunikáciu medzi autom, okolitou infraštruktúrou a inými vozidlami. Práve tento prvok sa pokladá za jeden z najdôležitejších faktorov prechodu na plne autonómnu dopravu.

Okrem toho budú na veľtrhu MWC aj tímy XMOBA a Metropolis:Lab, ktoré patria dcérskym spoločnostiam SEAT-u. Tieto firmy sa špecializujú na vývoji inteligentných riešení pre zlepšenie mestskej mobility.

V expozícii španielskej značky môžeme nájsť podrobnosti o pokroku, ktorý dosiahol projekt autobusu s flexibilným grafikonom Bus On Demand. Cieľom projektu je zlepšenie efektivity verejnej dopravy službou adaptovanou podľa potrieb užívateľov. To isté sa týka aj služby zdieľania jázd, ktorá vzájomne prepája účastníkov a umožňuje užívateľom združovať sa pri ceste do práce a späť. Obe služby budú čoskoro testované v španielskej Barcelone.

Nové talenty

Španielska atomobilka sa plánuje zúčastniť aj medzinárodného technologického podujatia pre podnikateľov a start-upy 4 Years From Now (4YFN). Cieľom účasti je prilákať najnovšie talenty v oblasti technológií budúcnosti.

Projekt Start4big, prvá prierezová otvorená digitálna iniciatíva, ktorú podporujú Aigües de Barcelona, Caixabank, Naturgy, SEAT a Telefónica, je zameraná na vyhľadávanie dobre etablovaných medzinárodných start-upov vyvíjajúcich prelomové pilotné programy pre oblasť zážitkov zákazníkov. Zástupcovia Start4big budú návštevníkov z podnikateľského sektora informovať o nových výzvach a posmeľovať ich k účasti na budúcich vlnách inovácií.

Zdroje: SEAT | startstop.sk

Exit mobile version