Pred pár dňami Volkswagen oficiálne predstavil facelift Passatu, ktorý prešiel skutočne len decentnou zmenou dizajnu. Je teda logicky očakávateľné, že sa už v priebehu nasledujúcich týždňov dočkáme aj modernizácie jeho najväčšieho konkurenta – Škody Superb. Už pred nejakým časom sme Vám ukázali fotografie, ktoré ho mierne poodhalili, no dnes tu máme takmer všetko.

Len nedávno server Auto Evolution zverejnil rozsiahlu fotogalériu, zachytávajúcu faceliftovaný Superb, ktorý je takmer totožný s tým, ktorý sme mohli vidieť z čínskych zdrojov. Narozdiel od pôvodných informácií a fotografií, je na najnovšom úniku vidieť úplne všetko. Zdá sa teda, že Škoda sa už nesnaží Superb takmer nijak maskovať. Môže to byť z toho dôvodu, že modernizáciu aktuálnej generácie českej vlajkovej lode by sme mohli vidieť už na výstavnom móle tohtoročného autosalónu v Ženeve.

Kombi aj Sedan

Samozrejme, že facelift zasiahne obe karosárske verzie obľúbeného modelu. Práve prevedenie kombi sa doposiaľ nepodarilo zachytiť na žiadnych špionážnych záberoch. Našťastie sa to vyššie uvedenému magazínu podarilo zmeniť. Okrem klasického sedanu sa tak môžete na fotkách nižšie pozrrieť na to, ako bude modernizácia svedčať obľúbenejšiemu variantu. Už na prvý pohľad je zrejmé, že zmeny budú len mierneho kozmetického charakteru. Z prednej časti sa dotknú najmä svetlometov, ktoré samozrejme budú disponovať technológiou LED, čo bude pri Superbe premiéra. Dalo by sa povedať, že Škoda sa predsa len snaží miernou kamuflážou zamaskovať tvar hmlových svetiel a celkovo otvoru v nárazníku. Dizajnovo sa teda bude pravdepodobne odvolávať na už dávnejšie zverejnené fotografie pochádzajúce z Číny. Taktiež môžeme vidieť čiastočne zahalenú masku chladiča, ktorá bude určite disponovať masívnejším lemovaním ako je tomu v súčasnosti.

Na zadnej časti oboch vozidiel sa odohrali väčšie zmeny. Vidíme tu kompletne redizajnovanú grafiku svetiel, ktorá prinesie viac červených zrkadlových plôch a jednoduchší podklad. Z fotografiií je vidno, že Škodovka upustila od klasického a zaužívaného „kryštálového“ prevedenia svetiel. Samozrejme, že sa môže jednať len o predsériovú podobu. Okrem toho je isté použite LED technológie, ktorá by sa mala dostať už aj na smerové svetlá. Tie budú podobne ako pri Scale dynamické. Modernizovaný Superb má na všetkých fotografiách zadnej časti zamaskovanú chrómovú lištu, ktorá by mala prepájať oba skupinové svetlomety. Nakoľko sa jedná len o drobnú modernizáciu, výpis jasne viditeľných zmien týmto končí. Predstavenie by teda mohlo prebehnúť už na autosalóne v Ženeve, ktorý je na programe od 5. marca.

Zdroj: Auto Evolution

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSkvelé správy! Toyota prinesie aj druhú generáciu športiaku GT86
Nasledujúci článokTest Citroen C5 Aircross BlueHDi 130 8AT, najlepší podvozok v segmente?!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.