Nie, toto nie je jeden z tých zavádzajúcich nadpisov. Opäť sa raz ukázalo, že v Rusku je možné naozaj všetko a tak sa s nami môžete pozrieť na video, kde zapadnutá Lada dostáva pomoc od dvojhrbej ťavy. Úlet však?

Z tejto krajiny, ktorá už má toho na internete na rováši naozaj dosť, asi nikdy neprestanú prichádzať absurdné videá. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade, keď sa na stránkach objavilo tak povediac extravagantné video (aj keď v Rusku to určite nie je nič neobvyklé). Hlavnými hrdinami bola zapadnutá Lada Niva a netradične ťava.

Z 15-tich miliónov žijúcich domácich tiav, ktoré sa nachádzajú prevažne v púštnych oblastiach, sa jedna konkrétna pasie na ázijskom kontinente a občas pomáha svojim majiteľom. Nie však klasickou formou, ako by ste očakávali. Totižto, v prípade núdze ju zapriahnu za auto a je to ten najlepší ťahač, aký ste v živote videli.

Človeku by napadlo, že keď už zapadne aj legendárny off-road menom Lada Niva, môžete to jednoducho zabaliť a nechať auto napospas osudu, pretože Niva je vyhlásená svojou odolnosťou voči všetkým vonkajším a atmosférickým vplyvom. Napriek tomu to obyvatelia Saratova nevzdali, a zapriahli za Ladu dvojhrbú ťavu. Určite lepšie riešenie, ako volať kamaráta na pomoc, ktorý by tam zapadol tiež.

Nevieme síce odhadnúť, akú silu tento tvor má, ale určite je mocnejší ako taký bežný kôň. A kde sa tam vlastne vzal? Zviera na videu patrí mužovi, ktorý vozí deti na chrbte tohto bylinožravca blízko cirkusu. Napriek nevinnému vzhľadu má zjavne veľkú odhodlanosť a výdrž.

Podľa oficiálnych údajov má Lada off-road 61 koní pri 5000 otáčkach za minútu. Pritom krútiaci moment dosahuje 129 Nm pri 4000 otáčkach za minútu. Hold, ani tento výkon na niektorých cestách nestačí, tobôž nie, ak zapadnete do 1,5-metrového záveja.

Možno že by sa takáto ťava uživila aj u nás niekde v horských oblastiach, ale my máme predsa v prípade núdze ťažné kone. A tie nám úplne stačia. Ešte by sa z toho stala atrakcia, a kto by stále odháňal turistov…

Zdroje: msn | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPovinná výbava podľa EÚ: Auto bez autonómneho brzdenia si už nekúpime
Nasledujúci článokŠkoda Vision iV: Prvé elektrické SUV od Škody sa blíži!