Sleeper je vozidlo, ktoré vyzerá pomerne nenápadne a zároveň je prekvapivo výkonné. Je to stroj, ktorý nosí cez deň upnutú košeľu a kravatu až na doraz, no z času na čas povolí uzdu fantázii a stane sa z neho monštrum. Je to vlastne ideálny spôsob ako nepútať nevhodnú pozornosť.

Pod kapucňou sa môžete v týchto autách tváriť nenápadne. A ak sa nájde dáky mladý tuner zo sebavedomím presahujúcim jeho kvocient inteligencie, ktorý sa Vás bude snažiť predbehnúť a tlačiť sa až do poľa len aby Vás obehol, môžete mu vytrieť zrak.

Predstavujem Vám 10 takýchto sleeper-ov na rok 2019, ktorý sú moderný, nie sú v sociálnej výbave a ich krycím menom môže byť  aj rodinné auto. Zároveň ale dokážu pri zošliapnutí pedálu nechať za sebou nielen ostatné autá, ale aj rýdzu radosť z jazdy.

Aj keď by ste tu možno čakali najnovšiu Hondu Civic Type R alebo Hyundai i30 N, nenájdete ich tu. Tieto autá sa nedajú považovať za sleeperov, pretože už ich samotný vzhľad vzbudzuje obrovskú pozornosť a to nie je to pravé ořechové.

Ford Fusion Sport

Ak ste videli poslednú reklamu na internete spoločnosti Ford, kde nazývajú model Fusion športovým autom, nebojte sa. Neboli ste jediný, ktorý krútili nad monitorom hlavou „Nie, to nie je!“ Ale, musíme uznať, že verzia Fusion Sport s motorom V6  Ecoboost o objeme 2,7 litra má niečo do seba. Turbodúchadlo a výkon 325 konských síl sa do tohto rebríčka môže v pokoji zaradiť.

Volkswagen Golf R

O tomto aute sme museli popremýšľať, ale domnievam sa, že nadšenci koncernu by sem toto auta zaradili tiež. A je to preto, že na ďaleký pohľad ho nie je také jednoduché odlíšiť od verzie GTI. A ak ho napríklad zaparkujete vedľa okatého konkurenta, akým je napríklad Subaru WRX STI, Golf zapadne do úzadia a nikto by mu v tej chvíli nepovedal že z 0 na 100 km/hod zrýchli za menej ako 5 sekúnd.

BMW M240i

Z modelového radu M2 mi prišiel na um model M240i, ktorý má výkon 335 konských síl. Navyše, patrí medzi autá, ktoré poskytujú skutočný zážitok z jazdy v každých podmienkach. V prípade núdze si môžete spomenúť aj na to, že existuje veľmi veľa možností naladenia a úprav tohto auta.

Audi RS3

Ak si budete niekedy v blízkej budúcnosti objednávať u dílera RS3, nezaškrtnite políčko Black Optic alebo športový výfukový systém, ale začiarknite možnosť balíka Dynamic Plus. Dostanete malé šikovné auto s výkonom 400 koní a veľkými brzdami. A lákadlom je určite aj pradenie motora pri pedále na podlahe.

Lincoln MKZ

Toto je azda zlý sen, hovoríte si. Ale.. Nikto by neočakával, že robustné auto ako Lincoln bude mať pod kapotou ozajstné kone! K dispozícii je 3,0 litrový twin-turbo V6 agregát a toto srdce takpovediac limuzíny pumpuje 400 konských síl. Takže miestnej skupine autičkárov by asi spadla sánka.

Genesis G80

Mali by ste na výber medzi 3,3 litrovým twi-turbo V6 G80 Sport, aleak ste šikovný a chcete si udržať štatút nízkeho, ale pohodlného profilu, pôjdete zrejme do verzie s 5,0 litrovou V8. Zároveň je Genesis stále luxusná značka, ktorá onedlho začne predávať svoje modely aj na Slovensku.

BMW M550i xDrive

Rovnako ako pri modeli M240i musíme povedať, že nadšenci BMW vždy radšej siahnu po verzii M. Ale ak chcete byť v pohode aj v horších podmienkach, je tu pre Vás verzia BMW M550i xDrive. Na stovku sa dostane za menej ako 4 sekundy a V8 s výkonom 455 koní nenechá chladného žiadneho cestujúceho. Plusom je už iba xDrive, ktorý zachová maximálnu trakciu. Zároveň má veľký kufor a plnohodnotný priestor  = rodinný kombík ako vyšitý!

Audi RS7

Tu budem troška zaujatá, ale RS7 je srdcovka. Stále neprekračuje tú pomyselnú hornú hranicu extravagancie a športovej koketnosti. Takže jediným znamením, že tento štvordverový sedan má reálne grády, sú odznaky RS. Aj prejav výfuku je dosť osobitý, ale má to dobrý dôvod – spôsobuje ho výkon 605 koní po kapotou. A z 0-100 km/hod to dá pod 4 sekundy.

Mercedes-AMG E63 S

Ak ste si povedali, že po vzore Audi a BMW sú tu skôr náhodne, tak toto AMG-čko je na zozname rovnako zámerne. Nie je to tak úplne plnohodnotné auto ako staršie modely AMG E-Class, ale všetky automobilky sa v súčasnosti snažia robiť vozidlá vzhľadom agresívnejšie. Takže aj toto AMG je dizajnom iba súčasť stáda. Najväčším bičom na oko sú kolesá a výfuky, ale možností, aby bolo aj toto auto nenápadné je neúrekom. Skrýva v sebe 603 konských síl a stovku zvládne za 3,1 sekundy.

Tesla Model X P100D

Áno, aj elektrické auto si zaslúži miesto v tomto rebríčku. Crossover od Tesly je správnou voľbou nie len pre ekológov, ale aj pre človeka čo si chce užiť svižnejšiu jazdu. Ak sa totižto prepne do režimu „Ludicrous“, masívny krútiaci moment sa oprie do kolies a 0-100 km/hod zvládne za 2,8 sekundy. Ak si domyslíte ešte plne naloženú posádku (7 ľudí), tak Tesla má naozaj čo ponúknuť.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZoznámte sa s prvým AWD Porsche 356 Coupe na svete.
Nasledujúci článokPo dvadsiatich rokoch v stratách Opel začína opäť profitovať!