Aktuálne ženevský autosalón praská vo švíkoch, a medzi jedny z najočakávanejších modelov patrí aj Audi Q4 e-Tron. Splní očkávania fanúšikov značky?

Elektrický crossover je navrhnutý tak, aby vyzeral agresívne. V tejto súvislosti má e-Tron veľkú jednorámovú mriežku, ktorá je umiestnená nad výrazným odznakom e-Tron. Je tiež zaujímavé, že aj napriek tomu, že e-Tron 2019 mal namiesto zrkadiel videokamery, ale to nie je prípad konceptu Q4.

Vnútro vychádza s najnovšej filozofie dizajnu Audi a vyznačuje sa výraznou palubnou doskou s uhlovými tvarmi a ovládačmi zameranými na vodiča. Model má tiež digitálny prístrojový štít, systém infotainmentu s dotykovou obrazovkou a modrý obklad. Interiér Q4 by mal byť priamym konkurentom BMW X2, Range Rover Evoque a Mercedes-Benz GLA.

Výrobný model by mal prísť do predajní koncom roka 2020 alebo začiatkom roka 2021. Crossover bude postavený na platforme MEB, ktorú bude mať spoločnú aj s koncernovým vozidlom Volkswagen ID Neo 2020.

Je určená špeciálne pre elektrické vozidlá, pričom podporuje pohon aj zadných a všetkých kolies a pouíva modulárnu batériu. S tou by auto mohlo prejsť až 547 kilometrov na jedno nabitie. Q4 by mala byť aj cenovo dostupnejšia ako 2019 e-Tron, ktorý sa pohybuje okolo 70 000 eur.

Názov e-Tron už poznáme z vozidiel ako sú Q5, pripravované GT či samostatne stojace plne elektrické SUV konkurujúce americkej Tesle. Najnovšie sa k ekologickej modelovej rade pripojí aj očakávaná Q4.

Ide o štýlovejšiu verziu Audi Q3 s dynamickejším dizajnom. Vozidlo okrem mierne odlišného vzhľadu dostalo strechu v štýle kupé. Audi bude teda podobne ako BMW svoje párne SUV modely navrhovať v štýle určenom prevažne pre mladých zákazníkov.

Tajne ale dúfame, že nadšenci RS-ových modelov si tiež prídu na svoje. Audi by mohlo tento model presmerovať aj na RS Q4 s úplne novým 2,5-litrovým päťvalcovým benzínovým poháňadlom s výkonom do 400 koní. Podobne, ako v prípade BMW, aj Audi bude naďalej rozširovať svoju ponuku crossoverov s označením Q, a to možno už tento rok.

Autosalón Ženeva: Aurus Senat, ruský pokus o S-class?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Ženeva: Alfa Romeo Tonale prekvapivým prírastkom do rodiny
Nasledujúci článokAutosalón Ženeva: CUPRA odhalila Formentor