Španielska CUPRA len pred nedávnom oslávila svoje prvé narodeniny, pričom si ako darček dala digitálne predstavenie kompletne svojbytného modelu. Ten má zaujať najmä lákavým a extravagantným dizajnom, ktorý je prepojený so slušným výkonom a jazdnými vlastnosťami. Formentor je realitou!

Síce trošku krkolomný názov, no poriadne auto. Aj tak by sa dal v krátkosti zhrnúť počin automobilka CUPRA, ktorá ukázala svoj vôbec prvý samostatný model. Po predaní viac ako 14 400 vozidiel za prvý rok existencie automobilky sa jej zástupcovia rozhodli svoje portfólio rozšíriť o jednu exkluzivitu. Formentor nezaujme len menom, no hlavne dizajnom a výkonom na úrovni až 180 kW. Navyše, aj keď sa jedná o športové auto, jeho pohon sa bude skladať z prepĺňaného agregátu TSI, ktorý bude spriahnutý s elektromotorom.

CUPRA pri navrhovaní Formentora kládla najväčší dôraz na jeho dizajn. To sa odrazilo najme pri emotívnej siluete vozidla a taktiež pri svalnatej zadnej časti. Samotný šéfdizajnér automobilky Alejandro Mesonero-Romanos sa vyjadril: “Výrazný dizajn štúdie CUPRA Formentor je založený na dokonalých proporciách s výraznými líniami, vymodelovanými plochami s elegantnou farebnou koncepciou. Som presvedčený o tom, že Formentor vyvolá nefalšovanú túžbu”. Osobne teda musím povedať, že sa jedná o skutočne podarený kus auta, za ktorým sa otočí nejedno oko. Mierna extravagancia sa našťastie presunula aj do interiéru, kde môžeme vidieť použitie prémiových materiálov a tvarov, ktoré nie sú pri koncerne samozrejmosťou. Palec hore CUPRA!

Autosalón Ženeva: Audi Q4 e-Tron Concept

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Ženeva: Audi Q4 e-Tron Concept
Nasledujúci článokAutosalón Ženeva: Mercedes-Benz si priniesol zástup nových modelov
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.