Tento Coupe DeVille vyhral prvú priečku v klube Cadillac & LaSalle a získal ocenenie za vynikajúci stav. Aktuálne mieri do aukcie. Takže ak ste niekedy túžili po jazde v tomto krásavcovi, môže byť Váš.

Cadillac Coupe DeVille hviezdil na pomyselnom nebi amerického automobilového priemyslu počas celých päťdesiatych rokov. Niet sa čo čudovať, mne by sa tento dizajn v garáži veru neomrzel. Aj keď je to jachta v porovnaní s európskymi rybičkami ako je Fiat 500 či Mini. Američania vždy stavali vo veľkom a tak je aj DeVille obrovská veľryba.

S čestným vyznamenaním, ktoré hovorí že majú najvyššie „chvostové plutvy“ v porovnaní s akýmkoľvek vyrobeným automobilom, bol pre konkurenčné automobilky devastujúcim prvkom. Ak sa pozriete na hocijaké auto z 50. rokov minulého storočia, tak je kontrast jednoducho bezkonkurenčný, pokiaľ sa bavíme o presadzovaní dizajnu spotrebiteľského výrobcu nad svoje hranice.

Nadčasová výbava

A dizajnom to ani zďaleka nekončí. Auto malo na svoj vývojový vek už aj posilňovač riadenia, klimatizáciu, tempomat, elektrické ovládanie okien a dokonca aj asistent diaľkových svetiel. Takže slovným spojením sociálna výbava toto auto len tak neurazíte. Vezmite do úvahy skutočnosť, že až v posledných rokoch sa napríklad začali používať adaptívne diaľkové svetlá a aj dnes, v roku 2019, si pri väčšine áut musíte za ne priplatiť. DeVille jednoducho predbehol svoju dobu.

V tom čase zákazníci riešili otázku, ako túto obrovskú šelmu ovládať. Išlo hlavne o kombináciu hmotnosti a dĺžky, keďže auto vážilo cez 2,2 tony. Vzhľadom k tomu, o koľko tenšie a ľahšie autá boli v porovnaní s dnešnou používanou plecharinou, ktoré by sa dali nazvať tankami oproti 50-tym rokom, DeVille váži približne rovnako ako Maybach S 560.

Srdce tohto ťažkopádneho monštra tvorí blok motora 390ci, ktorá odvádzal slušnú a poctivú prácu. Aj keď výkon 325 konských síl sa môže zdať skvelý, na cestovanie a spotrebu by sa dnešní experti vedeli sťažovať. Ak Vás to ale stále zaujíma, znamená to, že sme Vám našli auto do zbierky.

Toto auto je to najlepšie z najlepších, pretože vyhralo súťaž Cadillac & LaSalle Club v roku 2017 a hrdo nosí aj tento víťazný odznak. Svieži vzhľad v tejto kultovej kovovej farbe Wood Rose so zodpovedajúcim interiérom si užil úplnú renováciu. Tá stála oveľa viac, ako kedy bola hodnota vozidla.

Prosto povedané, toto auto žije dodnes americký sen svojho modelového roku. Ak by ste predsa len mali záujem, môžete sa zaregistrovať na stránke Motorious a zareagovať ponukou.

Zdroj:                                                                                                 motorious.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToyota vyšle svoje auto na mesiac! Už v roku 2029
Nasledujúci článokVIDEO: Autobus na zemný plyn explodoval v Stockholme