Už sme videli, ako bolo vyslané auto do vesmíru, ale na mesiac? V skutku, táto myšlienka má reálne základy a premyslenú taktiku, ako by mohla Toyota pomôcť výskumu vo vesmíre.

Dalo by sa povedať, že to obráti Toyotu na úplne inú úroveň. Aktuálne máme autá, ktoré dokážu zvládnuť nerovnosti na ceste, a pokiaľ  sa asfalt minie, majú množstvo a množstvo režimov, aby sa prispôsobili aj horšiemu off-road terénu či vode.

Vyrábajú ich rôzne automobilky, majú rôzne veľkosti a tvary, ale stále zostávajú pojazdné „iba“ na Zemi. Toyota sa chce vydať na vyššiu úroveň zostavením auta na miesto, kde nič ako cesta neexistuje. Tesla síce mohla poslať auto do vesmíru, ale Toyota chce to svoje poslať na mesiac.

Nová Toyota bude mať veľkosť dvoch mikrobusov

Agentúra s názvom The Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) a Toyota Motor Corporation dosiahli dohodu o spolupráci na medzinárodnom prieskume vesmíru. Obidve spoločnosti budú vyvíjať tlakový rover s technológiou palivových článkov a technológiou elektrických vozidiel.  Toto nové vozidlo pomôže pri prieskume na povrchu mesiaca, kde sú výzvy úplne odlišné od tých na Zemeguli.

Na rozdiel od  Zeme astronauti nebudú mať možnosť len tak vystúpiť a dotankovať vozidlo. Spaľovací motor a horiaci kyslík nebude tiež tá správna kombinácia. Toyota hovorí, že jej cieľom je vytvoriť elektrickú technológiu palivových článkov s impozantným prejdeným dosahom viac ako 10 000 kilometrov. Tlakový rover bude mať veľkosť dvoch mikrobusov a obytný priestor pre dvojčlennú posádku (v prípade núdze aj štvorčlennú).

„V spoločnosti JAXA študujeme rôzne scenáre, ako aj technológie, ktoré sa budú aplikovať na konkrétne vesmírne misie. V roku 2029 sa zameriame na spustenie takéhoto rovera do vesmíru,“ oznámil viceprezident JAXA Koichi Wakata.

https://www.youtube.com/watch?v=1kd2nFHAAtU

Medzinárodný prieskum vesmíru je výzvou na dobitie neznámeho. Japonsko bude musieť spojiť tie najväčšie hlavičky krajiny dokopy a vymyslieť inovatívnu technológiu, ktorá bude musieť vydržať aj vo veľkých teplotných sekvenciách.  Ale predpokladáme, že ísť do vesmíru,a lebo v tomto prípade vyslať auto na mesiac, je taký chlapčenský sen každého inžiniera.

Čo myslíte, bude Toyota dobrým reprezentatívnym príkladom pri strete so životom v galaxii? Samozrejme to myslíme zo žartu, ale ak sa Toyote podarí zostrojiť takúto pohonnú jednotku, tak by mohol vzniknúť aj na Zemi nový svet v oblasti palivových článkov.

 Zdroj:                                                                                                  carbuzz.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokViete, ako sa zrodila najrýchlejšia V12 na svete?
Nasledujúci článokJe to Americký sen? Klasika ’59 Coupe DeVille môže byť Vaša, ak chcete žiť naplno