startstop

Každé Volvo od roku 2019 bude elektrifikované!

Volvo oficiálne oznámilo plán kompletnej elektrifikácie svojich modelov

Švédska automobilka má na svojom konte už mnoho prvenstiev a hlavne bezpečnostných prínosov pre automobilový svet. Podľa jej vyhlásenia budú od roku 2019 v jej ponuke všetky modely disponovať okrem spaľovacieho motoru taktiež aj elektromotorom.

Takéto vyhlásenie doposiaľ nevyhlásila žiadna konvenčná automobilka. V praxi to bude vyzerať asi tak, že pri konfigurácií nového vozidla budete mať na výber buď čisto elektrický pohon, Plug-In hybrid alebo Mild hybrid. Čiže na klasické rozdelenie konfigurátora na Diesel a Benzín môžte zabudnúť. Znamená to jednoducho úplný koniec čisto spaľovacích áut od Volva. Volvo tak opäť raz mení históriu!

Håkan Samuelsson, CEO automobilky. „Ľudia elektrifikované vozidlá žiadajú stále viacej a my na tento trend chceme reagovať. Teraz bude len na preferenciách kupujúcich, aký druh elektrifikovaného vozidla si vyberú,“ 

V tejto súvislosti automobilka ďalej prezradila že v období 2019 až 2021 predstaví päť úplne nových elektromobilov a z toho dva budú patriť priamo pod Polestar. Môžeme sa tak tešiť na ďalšiu priamu konkurenciu Tesly!

Exit mobile version