startstop

VIDEO VW Tiguan R prichytený pri testovaní na Nürburgringu

Kto si počká, ten sa dočká. Toto slovenské príslovie presne pasuje k predstaveniu modelu Tiguan R z nemeckej dielne. Tento týždeň sa však preháňal na Nürburgringu.

Už pred viac ako dvoma rokmi sa začalo špekulovať o verzii Tiguanu so športovým balíkom R. Od tej doby vyvinul Volkswagen už T-Roc R, ale správy o väčšom súrodencovi sa akoby prepadli pod zem.

Aj keď na dizajn Tiguanu sme už celkom zvyknutý, stále čakáme, s čím príde Volkswagen tentokrát. Denník motor1 pritom uverejnil video z Nürburgringu, na ktorom sa SUV-čko z nemeckej dielne premáva ladnými pohybmi.

Aký výkon ale bude mať v konečnom dôsledku? Očakávaný T-Roc R, ktorý sa predstaví tento rok, má vyše 300 koní, takže priniesť auto s nižšou konskou silou by bolo zahanbením. A to Volkswagen určite nedovolí.

Golf R Plus má pritom vytiahnuť zo svojho 2,0 TSI až 400 koní, takže priestor na zlepšenie výkonu je viac než pravdepodobný. Tiguan R by tak mohol mať pod kapotou tento štvorvalcový benzínový motor s ešte lepšími vlastnosťami. Jazda na vysokej úrovni je zaručená.

„Kondičku“ si Tiguan bude udržiavať pomocou tuhšieho zavesenia pre lepšiu manipuláciu a interakciu s vozovkou a takisto väčšími brzdami. Môžeme takisto očakávať štandardnú konfiguráciu DSG + 4Motion bez voľby manuálnej prevodovky. Podobne je na tom aj T-Roc, ktorý je v ponuke výlučne s automatickou prevodovkou.

VW priznal, že aktuálne pracuje na vývoji turbodúchadlového 3,0 litrového agregátu, s obľúbeným označením VR6. Nepotvrdili však špekulácie o tom, že by sa veverica mala dostať do nového Tiguanu R, takže s tým nepočítame.

Kedy sa ho teda dočkáme? Frankfurtský autosalón je jednou zo skvelých príležitostí pre VW, aby Tiguan R predstavil svetu. Popritom automobilka predstaví výrobný sériový model elektrického hatchbacku.

Cena síce zatiaľ nie je známa, ale z určitosťou vieme povedať, že R-kový Tiguan bude drahší ako T-Roc R, no zároveň lacnejší ako verzia Audi RS Q3. Či je to pozitívna správa pre fanúšikov? Tak to si musia zodpovedať sami.

Zdroj: motor1.com

Exit mobile version