startstop

Rally radosti sa uskutoční už tento víkend, ste pripravený?

Luxusné a rýchle autá sa spoja pre dobrú vec. Charitatívna jazda naprieč Slovenskom sa bude konať v dňoch 7.- 9. júna 2019 a je vítaný každý, kto chce pomôcť deťom s onkologickými ochoreniami.

Čas beží nebezpečne rýchlo, ani sme sa nenazdali a je tu víkend, ktorý je určený fanúšikom luxusných áut. Už tento piatok sa totižto na Slovensku začne presúvať taký “malý raj na štyroch kolesách”.

Ak si si chcel niekedy pozrieť rýchle autá zblízka a zatiaľ si nemal príležitosť, toto je perfektná šanca pre teba. Okrem toho môžeš prispieť na dobrú vec a pomôcť deťom, ktoré majú život náročnejší. Celá akcia, ktorá bude trvať tri dni, sa uskutoční pod záštitou občianskeho združenia Rally Radosti.

Charitatívna jazda sa začne už v piatok 7. júna na námestí v Trnave a skončí 9. júna parkingom v Trenčíne. Počas celých troch dní budeme môcť vidieť kolónu tridsiatich luxusných áut brázdiť slovenské cesty, ktoré povedú cez Trnavu, Banskú Bystricu, Košice, Poprad, Žilinu a Trenčín.

V Trnave sa v piatok 07. júna začína pomerne skoro, už od 10-tej hodiny doobeda budú autá odstavené na Trojičnom námestí v sprievode festivalu Lumen. Pri obzeraní áut odporúčam slnečné okuliare a dáke chutné občerstvenie do ruky. O 12:00 sa kolóna začne presúvať do Banskej Bystrice, kde na námestí SNP predvedú chalani svoje naleštené tátoše.

V sobotu sa potešia obyvatelia Košíc, ktorí si pri obchodnom centre Atrium Optima určite prídu na svoje už od 9:00. Ešte pred obedom ale konvoj nažhaví svoje motory a vydá pod krásne slovenské pohorie Tatry. Popradské námestie sa zaplní približne o 13-tej hodine, takže šup šup vychodiť obed a porozprávať sa s organizátormi.

Navečer sa táto skupinka fanatikov presunie do Žiliny, kde priaznivci dobrej veci a luxusných áut budú môcť takisto prispieť. Po nadupanej sobote príde právoplatný oddych, a to v nedeľu od 10:00 do 17:00 na legendárnom letisku v Trenčíne, kde sa to zrazmi hemží každým rokom.

Chceš pomôcť?

Občianske združenie už 1. mája zverejnilo číslo transparentného účtu, na ktorý bude možné do ukončenia Rally Radosti prispievať. A to akoukoľvek sumou. Na námestiach bude navyše pripravená aj klasická zaplombovaná offline kasička, takže bude môcť prispieť naozaj ktokoľvek. Kto bol šikovný a považuje svoje auto za kus spanilého umenia určite vyplnil registráciu a uvidíme ho v kolóne.

Kto to ale všetko vymyslel? Takto to dopadne, keď sa stretnú štyria kamaráti – Peter Jakabovič, Daniel Čačala, Daniel Minárik a Michal Krajčír. Za svoj cieľ si v mene občianskeho združenia kladú spojiť príjemné s užitočným. A my sme za!

Nápad usporiadať Rally Radosti a prísť s niečím väčším prišiel postupne. Spočiatku som začínal organizovať menšie akcie na pomoc jednotlivcom na Západnom Slovensku, avšak postupná podpora kamarátov a ich širšieho okolia ma povzbudila, aby sme dali dokopy väčší tím a skúsili spraviť niečo väčšie. A tak sa po mnohých stretnutiach a hodinách vymýšľania, organizovania a dohadovania zrodila RALLY RADOSTI,“ vysvetľuje Peter Jakabovič, zakladateľ občianskeho združenia OZ RALLY RADOSTI a dodáva: „Verím, že vďaka RALLY RADOSTI dokážeme tentoraz zozbierať oveľa viac peňazí a pomôcť tak oveľa viac rodinám, ktoré to potrebujú.

Miest a časov je tu habadej, takže by sme sa všetci mali stretnúť a pomôcť dobrej veci. Tešíme sa na teba!

Exit mobile version