Domov Doprava Na diaľnici D2 štartuje rozsiahlejšia rekonštrukcia, pripravte sa na obmedzenia

Na diaľnici D2 štartuje rozsiahlejšia rekonštrukcia, pripravte sa na obmedzenia

NDS

Národná diaľničná spoločnosť dnes začala s opravou diaľnice D2. Zasiahnuté budú dva úseky cesty. Na cestu k našim západným susedom si teda treba naplánovať viac času.

Opravovať budú cementobetónový kryt vozovky v úseku hraničného priechodu Brodské – Lanžhot. Práce budú pomerne rozsiahle, firma bude vymieňať nielen povrch, ale celú podkladovú vrstvu. Súčasne bude prebiehať aj oprava vozovky diaľničnej križovatky Kúty. V tomto prípade je však naplánovaná iba výmena asfaltového povrchu.

Obmedzenie dopravy je naplánované nasledovne: Práce na hraničnom priechode budú prebiehať od 1. do 31. októbra a práce na križovatke Kúty od 7. do 20. októbra. V prípade nepriaznivého počasie je stanovený aj náhradný termín prác, a to od 14. do 31. októbra. Národná diaľničná spoločnosť vydala informáciu aj o obchádzkových trasách: „Doprava počas opravy v úseku hraničného priechodu Brodské – Lanžhot bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu toho istého jazdného pásu. Doprava počas opravy vozovky križovatky Kúty bude vedená po obchádzkovej trase smerovanej na podjazd Brodské alebo nadjazd Sekule“.

Držme stavbárom palce, nech im praje počasie. Ak pôjde všetko podľa plánov, po vynovenej ceste by sme cestovali už začiatkom novembra. V porovnaní s dĺžkou rekonštrukčných prác na diaľnici u našich západných susedov by tie naši prebehli expresne rýchlo.

Test Ford Mustang 5.0 V8 GT Convertible, poriadna rozlúčka s letom

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Nitra 2019: SEAT vraj ukáže aj El Born!
Nasledujúci článokŠialené Audi A1 od ABT: Mestský hatchback v obleku pretekára