Princíp bude podobný ako pri nezaplatení diaľničnej známky – kamera Vás nasníma, jeden alebo dva portréty, a o pár mesiacov do schránky príde snímka vozidla za 150 eur. Zníži pokuta domov množstvo priestupkov?

Polícia apeluje hlavne na zmenu ročného obdobia a na to, že by vodiči mali svoje schopnosti prispôsobiť počasiu. Napríklad v pondelok sme mali možnosť vidieť, že vietor o rýchlosti 85 kilometrov za hodinu si dokáže z autom alebo stromom bez problémov poradiť.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt pokuta

Mnoho z nás už nejaké tie skúsenosti s policajtmi má. A určite každý z nás vie, že aj keď sme sa už nejakého priestupku dopustili, vždy sa dá dohodnúť a ospravedlniť sa. Teda ak nepatríte medzi jedného z tých ufrflaných šoférov, ktorí si stoj čo stoj tvrdia svoje, aj keď pravdu nemajú.

A to bola výhoda našej strany. Neznalosť zákona síce neospravedlňuje, ale priznanie chyby a ľudský prístup nejeden krát pomohli znížiť pokutu o desiatky, možno stovky eur. Toto „privilégium“ alebo pozitívum osobného kontaktu pri spáchaní priestupku už ale nebude samozrejmosťou.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt radar polícia

Polícia od začiatku októbra bude vo zvýšenej miere pri dohliadaní na bezpečnosť cestnej premávky využívať inštitút objektívnej zodpovednosti. To znamená, že ak sa bude policajná hliadka schovávať v aute za rohom a odfotí vás napríklad pri otáčaní cez plnú čiaru či zvýšenej rýchlosti v meste, ani o tom nebudete vedieť. Poštou potom príde už iba akýsi portrét a pokuta, že ste vtedy a tam spravili to a to. Na minimálnu možnú sadzbu sa to teda už neukecá.

Toto by malo prispieť vodičov k tomu, aby pristupovali k šoférovaniu vozidla zodpovednejšie, aj keď ich nikto nesleduje v spätnom zrkadle. A jesenné počasie tomu tiež nepomáha. Už teraz môžeme v skorých ranných hodinách jazdiť cez hmlu a dážď spojený so silným vetrom. Zároveň je koniec poľnohospodárskej sezóny, a veľa ľudí zbytočne riskuje životy kvôli nebezpečnému predbiehaniu veľkých pracovných strojov.

Cyklisti a chodci tiež nebudú výnimkou. Ráno je ešte tma a večer keď idete z práce tiež nie je slnečno. Radšej sa presvedčte, že cesta, ktorú chcete prekročiť, je naozaj voľná a že sa v diaľke nerúti nejaký blázon, ktorý si vás ani nevšimne. Reflexné a ochranné prvky v takýchto prípadoch  zachraňujú život.

Na diaľnici D2 štartuje rozsiahlejšia rekonštrukcia, pripravte sa na obmedzenia

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠialené Audi A1 od ABT: Mestský hatchback v obleku pretekára
Nasledujúci článokJozef Kabaň končí v Rolls-Royce s okamžitou platnosťou!