startstop

BMW 2 Gran Coupe – ďalší hráč na bojovom poli

BMW nenecháva nič na náhodu a pokračuje v predstavovaní nových modelov. Klasické kupéčka automobilke zjavne zachutili, a tak nám v krátkom slede predstavuje ďalšie. Nové BMW 2 Gran Coupe.

Prednedávnom sme Vám predstavili krásne BMW 8 Gran Coupe. No tušili sme, že bavorská automobilka má v talóne ešte jedno eso. Zjavne jej totiž nedal spávať úspech hlavného konkurenta, automobilky Mercedes-Benz a jej modelu CLA. A tak pre zákazníkov pripravila odpoveď. V porovnaní s ním dostala novinka niečo navyše. Karosériu liftback, ktorá je v porovnaní s klasickým štvordverovým sedanom samozrejme o poznanie praktickejšia. V prípade BMW to ale nie je nič prekvapujúce, túto koncepciu vo svojich modeloch Gran Coupe používa už dlhšie.

Atlét aj elegán

Štíhla karoséria BMW 2 Gran Coupe má rozmery: 4 562 x 1 800 x 1 400 mm. O dostatok miesta na zadných sedadlách sa stará rázvor kolies 2 670 mm.  Novinka v porovaní s modelomým radom 1 dostala cez výklopné dvere veľmi dobre prístupný batožinový priestor, ktorý má objem 430 litrov. Príbuznosť s o číslo menším súrodencom cítiť aj v kabíne, čo však určite nie je na škodu. Na usporiadanie palubovky BMW sme už zvyknutí, počítať teda možno nielen so špičkovým vypracovaním a do detailu prepracovanou ergonómiou, ale aj najmodernejším infotainmentom s displejom s uhlopriečkou 10,25 palca. Na ovládanie infotainmentu budú na výber tri možnosti –  prostredníctvom dotyku, hlasom aj gestami. Okrem neho automobilka ponúka aj výborný head-up displej s uhlopriečkou 9,2 palca.

BMW 2 Gran Coupe prichádza na trh s trojicou motorov. Základom bude 218i, teda zážihový trojvalec s objemom 1,5-litra a maximálnym výkonom 103 kW (140 k), pohonom predných kolies s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou, 7-stupňový automat bude s týmto motorom za príplatok. Druhou alternatívou je dieselový dvojliter 220d (140 kW/190 k). Aj naftový agregát bude poháňať kolesá prednej nápravy, no na rozdiel od benzínové trojvalca, bude spolupracovať s 8-stupňovou automatickou prevodovkou. A máme tu aktuálny vrchol ponuky. M235i xDrive s 2,0-litrovým štvorvalcom (225 kW/306 k). Motor bude spojený s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Šprint z miesta na rýchlosť 100 km/h zvládnete za 4,9 sekundy, v prípade packetu M Performance za 4,8 sekundy. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Najvýkonnejšia verzia dostala samosvorný diferenciál Torsen aj funkciu Launch Control, ostrejšie bude samozrejme aj riadenie. TOP verziu M235i spoznáte aj navonok. Dostala športové nárazníky M Sport (zadný s difúzorom) a tiež športové sedačky a volant. Tak ako? Dali by ste si povedať?

Exit mobile version