startstop

Ofenzíva v podaní Volkswagenu! T-Roc

Wolkswagen aktuálne predstavil svoj nový model T-Rex , úúps prepáčte * T-Roc !

Prekvapivý názov spolu s neprekvapivými krivkami, to sú naše prvé dojmy z nového a v poradí štvrtého SUV od Volkswagenu. Všetci sme si všimli, že boom ohľadom SUV vozidiel a hlavne v kompaktnom segmente rastie, a práve sem T-Roc presne zapadá!
Experti odhadujú, že tento segment sa v najbližšej dekáde takmer zdvojnásobí! A práve preto sa Volkswagen rozhodol priviesť nový model na trh už v predstihu. T-Roc zaujme miesto pod Tiguanom, kde osloví všetky vekové kategórie.

Auto ponúkne šikovnosť, športového ducha a funkčnosť v interiéry. Voliteľný pohon predných kolies(FWD) alebo pohon všetkých štyroch kolies(AWD), skombinuje vlastnosti SUV so šikovnosťou a obratnosťou športového kompaktného vozidla. T-Roc bude prvé vozidlo od Volkswagenu ktoré bude k dispozícií na objednávku v dvoj-tónovej farbe s vizuálne kontrastnou strechou(vrátane stĺpikov “A” a skiel).

Auto dostalo plný zásah z kanónu dizajnu a na štýle mu neuberajú ani známe prvky od jeho brata Tiguana. Vpredu nás zaujme široká mriežka chladiča s dvojicou integrovaných svetlometov. Charakteristický podpis zanechajú denné svetlomety ktoré sa nachádzajú medzi hlavnými svetlami a svetlami do hmly, tie zaručia, že T-Roc spoznáte aj za tmy.
Za svoj off-road look auto vďačí tmavým plastovým lemom ktoré obklopujú cele auto a chránia karosériu pri prejazdoch ťažším terénom.

Interiér bol prispôsobený exteriéru, takže máte silný pocit, že sedíte v SUV. Moderné technológie ako “Active Info Display” so špecifickým infotaimentovým systémom vytvárajú nový, digitálny a hlavne interaktívny kokpit. Za pomoci smartfónu a systému Volkswagen Car Net, využijete široké spektrum on-line služieb a aplikácií. Ďalšou vlastnosťou ktorú Volkswagen ponúka v novom T-Rocu, je služba “Security & Service” ktorá vám zabezpečí núdzovú službu, automatickú nehodovú notifikáciu a asistenciu na cestách. Vo svojom segmente trhu je T-Roc absolútna špička, pokiaľ ide o systémy pomoci vodičom a asistenčné služby.

Už základný balík výbavy T-Rocu je vybavená špičkovými technológiami ako “Front assist area monitoring” a “City Emeregency Breaking and Pedestrian Monitoring” v skratke systém ochrany chodcov v mestách, ale aj systém “Lane assist”. Samozrejme tu nájdeme aj klimatizáciu, LED denné svetenie, vizuálny ochranný kryt podvozku a mnoho ďalších…
Volkswagen bude ponúkať nový crossover v týchto výbavových a výkonnostných líniach, v základe to bude “T-Roc” potom dve paralelné ale vyššie línie a to “Sport” a “Style“.

Ako už bolo spomenuté, T-Roc sa nachádza v segmente pod Tiguanom. Batožinový priestor dosahuje úctihodnej hodnoty 445 litrov. Po zložení operadiel v pomere 60/40 sa nám batožinový priestor zväčší a to na hodnotu 1290 litrov, čo už stojí za zmienku! Pretože takmer žiadne iné SUV v tejto triede neponúka taký objemný batožinový priestor!

T-Roc príde na trh s troma benzínovými (TSI) a troma dieslovými (TDI) motormi. Na výber bude z manuálnej a automatickej prevodovky(7st. DSG).
Cena T-Rocu sa bude pohybovať na úrovní 20 000€ a jeho predaj sa v Európe  začne už tento November!

https://www.youtube.com/watch?v=Pap6WmrS-dQ&feature=youtu.be

Exit mobile version