startstop

Najznámejšie talianske auto zveční LEGO do kociek

Spoločnosť LEGO vytvorila v kockách už veľmi veľa automobilových ikon. Niektoré z týchto kúskov zahŕňajú aj repliky v skutočnej veľkosti. Ich najnovšou tvorbou je veľmi podrobná 960-dielna verzia modelu Fiat 500.

Zdroj: LEGO

500 vozidiel, ktoré boli v roku 1957 zavedené do výroby, sa rýchlo stali jednými z najznámejších automobilov, ktoré kedy Taliansko vyrobilo. Aj keď fanúšikovia Ferrari a Lamborghini môžu mať úplne iný názor. Teraz model bude dostupný ako legová stavebnica.

Fiat 500-vka sa stala veľmi úspešným modelom, hlavne vďaka svojim módnym guľatým tvarom, malým rozmerom a nízkej cene. Za 18 rokov produkcie vyšlo z výrobných pásov viac ako 3 500 000 exemplárov a dokázali doslova postaviť veľkú časť Talianska.

Zdroj: LEGO

Fiat 500 bol v roku 1975 nahradený model Fiat 126, ktorý sa predával súbežne s modelom 500 od roku 1972. V roku 2007, 50 rokov od zahájenia výroby pôvodného modelu, bol uvedený na trh nový retro model s rovnakým označením, ale konštrukčne veľmi odlišný.

Teraz si ale pôvodný model zobralo do parády LEGO. Balenie obsahuje realistické detaily vrátane nosiča batožiny s kufrom, podrobným interiérom, otváraním strechy, dverí, kapoty a aj batožinového priestoru.

Zdroj: LEGO

V skutočnosti sa pri otvorení zadnej kapoty naskytne pohľad na malinký dvojvalcový motor zo všetkými hadicami a dôležitými súčiastkami. Pod prednou kapotou sa zasa odhalí rezervná pneumatika, zatiaľ čo interiér zostal verný originálu v zjednodušenom prevedení a s ručnou riadiacou pákou.

Zdroj: LEGO

V súlade s talianskym dedičstvom je súprava vybavená skldacím stojanom a štetcom, paletou farieb a maľbou automobilu pre slávnym rímskym Koloseom. Autíčko je viac ako 10 centimetrov vysoké, 22 centimetrov dlhé a 10 centimetrov široké. Je navrhnuté pre deti od 16 rokov.

Zatiaľ čo niektoré autíčka sú napájané batériami a diaľkovým ovládaním, spoločnosť je hrdá na to, že táto zberateľská položka bude poháňaná iba čistou fantáziou a kreativitou.

Zdroj: LEGO

Ceny budú závisieť určite od danej krajiny, v ktorej sa bude auto predávať. V USA by cena tejto malej Fiatky mala začínať na 89,99 dolárov a bude k dispozícii priamo v LEGO Stores alebo v internetovom obchode.

TEST: Mazda CX-30 – je fajn, že tu ešte máme hladké motory

Zdroj: LEGO

Exit mobile version