startstop

Pozrite si prvé fotky faceliftu BMW radu 5, megaobličky našťastie chýbajú

BMW 5

Foto:BMWblog.com

Mnohí očakávali, že facelift BMW 5 príde s kontroverzným vylepšením, týkajúcim sa extrémne veľkých predných obličiek, inšpirovaných maskou chladiča aktuálneho BMW série 7. Očakávania sa, našťastie, nepotvrdili.

Aj keď podrobnosti a technické špecifikácie nového BMW 5 sa dozvieme až počas jeho oficiálneho predstavenia, pravdepodobne koncom mája. Koronakríza nenechala z plánov automobiliek kameň na kameni, takže zatiaľ možno len odhadnúť, že auto sa dostane na trh koncom roku a my vám prvé jazdné dojmy dokážeme sprostredkovať začiatkom roku 2021.

Z fotografií je zatiaľ po technologickej stránke jasná jediná vec – na trh príde aj v plug-in hybridnej verzii. Na tom však nie je nič prekvapujúce, pretože jeden z jeho najväčších konkurentov – Mercedes triedy E , prichádza na trh hneď so siedmimi plug-in hybridnými alternatívami. Že sa rovnakou cestou vydá aj BMW naznačuje nabíjací konektor, zreteľne umiestnený nad ľavým predným kolesom.

Foto: BMWblog.com

Novinka – našťastie masívnu prednú masku z aktuálnej generácie radu 7 neprebrala, evidentne sa po dizajnovej stránke inšpirovala skôr sedanom radu 3, respektíve jeho súčasnou generáciou G20. Takže nič nie je hypertrofované, maska chladiča má normálnu veľkosť a svetlá sú užšie a nechýbajú v nich svetlovody v tvare zdvojeného písmena L. Zadné svetlá sú prepracované len mierne, taktiež sa tvarovo priblížili tým z novej „trojky“.

Na oficiálne uvedenie a základné technické parametre si teda ešte musíme nejaký čas počkať, zvedaví sme najmä na už zmienený plug-in hybrid a jeho základnú cenu. Z hľadiska dizajnu sa pri tomto modeli nemecká automobilka opäť vrátila skôr ku konzervatívnejšiemu prístupu, nám pripadá táto cesta tiež schodnejšia.

Exit mobile version