Nemecká automobilka dočasne prestala prijímať objednávky na svoje športové malé Polo GTI. Dôvod je prostý – objem na tento rok sa už vyčerpal. Naozaj VW očakával menší dopyt?

Zoči-voči veľkému úspechu svojho modelu Polo GTI sa spoločnosť Volkswagen rozhodla dočasne prestať prijímať. Zdá sa, že konfigurátor malého športového vozidla bol pozastavený na oficiálnej stránke výrobcu. Namiesto toho vybehne zákazníkom nasledujúci odkaz: „Polo GTI sa už nedá objednať s individuálnou výbavou. Avšak už vyrobené vozidlá sú vám plne k dispozícii. Stačí sa obrátiť na svojho partnera Volkswagen..“

Objem plánovaný na tento rok sa už predal

Polo GTI je tak obeťou svojho úspechu na niekoľkých významných európskych trhoch, ako je Veľká Británia, Francúzsko, Talianska a Španielsko, ale aj na tých menších, ako je náš. „Polo GTI si momentálne nie je možné objednať pre vysoký dopyt. Očakávaný objem pre tento rok je už predaný, takže sme sa rozhodli zatiaľ auto z katalógu vyradiť.“ Automobil by mal byť ale podľa dostupných informácií k dispozícii na objednanie už na konci roka.

Volkswagen Polo GTI – obeť svojho úspechu, už sa nedá objednať

Malý hot-hatch sa v skutočnosti vyrába v Južnej Afrike, ale aj napriek tomu majú dvere pri zatváraní stále ten typický rezonančný germánsky zvuk. Status šiestej generácie modelu Polo ako miniaturizovaného Golfu sa používa tak často, že stal istým klišé. Napriek tomu je model so svojou ponukou perfektným vyvážením dynamiky, pohodlia, ceny a kvality. Zatiaľ čo sa jeho väčší brat stáva čoraz viac technologickou výkladnou skriňou, si malé Polo GTI zachováva porovnateľný druh zábavného etósu. Aj vďaka tomu je tak obľúbenou formou GTI od Volkswagenu.

Volkswagen Polo GTI – obeť svojho úspechu, už sa nedá objednať

Napriek tomu možno povedať, že Polo GTI je mnohých očiach zákazníkov ešte nedocenené. Povestní „chlapci“ môžu síce uprednostňovať charakter modelu Clio, Swift alebo Fiesta, ale Volkswagen má tu najlepšiu vreckovú raketu zo všetkých. Môžete s ním totižto jazdiť každý deň po hocijakých cestách s ľahkým ovládaním, pričom má stále v rukáve svoju zábavnú stránku. Možno nie je ostré ako britva, ale je skvele vyvážené a máte nad jeho telom skutočnú kontrolu.

Zdroj: Volkswagen

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen Tiguan X: Štýlové kupé je konečne tu
Nasledujúci článokDacia odhalila nové Sandero, Sandero Stepway a Logan