Domov News Volkswagen Tiguan X: Štýlové kupé je konečne tu

Volkswagen Tiguan X: Štýlové kupé je konečne tu

https://www.startstop.sk/?s=kodiaq+gt
Zdroj: autoevolution

Pred nejakým časom sme vám priniesli článok, v ktorom sme sa pozreli na uniknuté fotografie chystaného SUV kupé Tiguan X. Všetky špekulácie, ktoré sa o tomto aute množili dnes už môžeme hodiť cez palubu. Volkswagen pre čínsky trh oficiálne ukázal štýlové prevedenie v Európe veľmi populárneho Tiguanu. Dostupný bude len s jednou motorizáciou.

Píše sa rok 2007 a BMW po prvýkrát ukazuje svoje svalnaté SUV kupé X6. Veľká časť motoristického sveta sa mu smiala preto, že bolo natoľko extravagantné, že akosi predbehlo svoju dobu. Motoristi po celom svete hovorili, že sa jedná len o módny výstrelok, ktorý vydrží zopár rokov tak, ako cabrio SUV. Opak je ale pravdou. Zatiaľ čo SUV s otvorenou strechou je na svete asi toľko ako cestárov na ceste počas snežnej kalamity, SUV kupé je na trhu v hojnom zastúpení, skoro ako výtlky na našich cestách.

Volkswagen teda nemohol chýbať a tak predstavil Tiguan X, ktorý má zvýrazniť športového ducha značky na čínskom trhu. Prečo je však auto podobnej karosérie určené len pre jediný trh? Je to z toho dôvodu, že v Číne je obrovský dopyt po SUV kupé. Dokonca tak veľký, že aj Škoda tu už nejaký čas predáva Kodiaq GT. Späť ale k novinke. Tiguan X, ktorý stojí na platforme väčšieho európskeho Tiguanu Allspace charakterizuje ostro padajúca strecha od B-stĺpika. Okrem toho sa však prakticky v ničom inom nelíši.

2021-volkswagen-tiguan-x-suv-coupe-revealed-with-r-line-exterior-package_6
Zdroj: autoevolution

Už samotná karoséria jasne napovedá, že oproti predĺženej verzii Tiguanu neponúkne 3. rad sedadiel, a že aj na mieste pre zadných cestujúcich bude menej miesta na hlavu. Nové sú taktiež zadné svetlomety, ktoré majú prepojenie LED pásom a osobne mi tak trochu pripomínajú mníchovskú značku. Interiér však zostal bez zmien. Novinka, od ktorej si Volkswagen sľubuje veľké predaje bude dostupná len s jediným motorom. Má ísť o agregát 2,0 TSI v dvoch výkonových verziách. Základná pohonná jednotka je s výkonom 135 kW. Nad ňou je zasadený motor s označením 380 TSI 4Motion, ktorý má výkon 160 kW a krútiaci moment 380 Nm.

Volkswagen predstavil Tiguan X zatiaľ len s výbavou R-line v krásnej červenej farbe. Únik, ktorý sa pred časom objavil na internete bol v bielom prevedení, avšak taktiež s výbavou R-line. Automobilka dokonca nevylúčila, že by sa v budúcom roku mohol pod kapotu SUV kupé objaviť aj koncernový plug-in hybrid.

https://www.startstop.sk/news/40171/volkswagen-modernizoval-tiguan-prinasa-hybrid-aj-verziu-r/

Zdroj: autoevolution

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVIDEO: V Číne explodoval elektromobil počas nabíjania
Nasledujúci článokVolkswagen Polo GTI – obeť svojho úspechu, už sa nedá objednať
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.