startstop

Kia sa mení. Nové logo a stratégia prídu už čoskoro

Život je zmena. Skôr či neskôr musia takouto zmenou prejsť aj najväčšie automobilky sveta. Príkladom toho je napríklad Volkswagen, ktorý pred časom priniesol nivé logo a s ním aj novú identitu. V podobných šľapajách sa teraz uberie aj Kia.

Pod vedením nové šéfa Ho Sung Songa plánuje Kia už v budúcom roku prejsť na tzv. “Plán S”. Ten by mal automobilku zatraktívniť pre novú klientelu. Kia by mala prejsť radikálnou zmenou imidžu, ktorý sa okrem nového loga odrazí aj na zmene ponuky značky. Zmena, ktorou automobilka prejde je zakomponovaná už v názve samotného plánu. Písmenko “S” totiž znamená slovo “shift”, ktoré by sa dalo preložiť ako posun alebo zmena. Čoho sa nová stratégia dotkne?

Novinky, ktoré budú platiť už od začiatku budúceho roka prinesú zmenu v ponuke automobilky. Do roku 2025 chce Kia uviesť na trh celkovo až 11 elektromobilov, ktorých vývoj stál viac ako 25 miliárd dolárov. Zároveň sa s rozšírením ponuky elektrifikovaných verzií výrazne zredukuje množstvo modelov so spaľovacími motormi. Ďalšou zmenou, ktorá automobilku čaká je dizajn jednotlivých modelov.

Tej je v súčasnosti navrhovaný viac európskym štýlom. Práve rok 2021 by mal so sebou priniesť viacero noviniek, ktoré by z automobilky mali opäť vytvoriť čistokrvnú kórejskú značku. Vďaka tomu môžeme očakávať modernejší a štýlovejší dizajn po vzore nového Hyundai Tucson alebo Kia Sportage. Cieľom nového šéfa Ho Sung Songa je, aby Kia získala zákazníkov aj z tried, v ktorých momentálne nepatrí na vrchol. O ktorých triedach je konkrétne reč je zatiaľ neznáme.

Automobilka by si pri nových modeloch mala zakladať na úplne novej platforme. Koniec-koncov, rovnakú platformu bude využívať aj jej koncernový súrodenec Hyundai. Táto platforma by mala zabezpečiť priaznivejšiu cenu pre elektromobily všetkých tried. Aké bude konkrétne smerovanie automobilky zatiaľ nie je úplne jasné. Každopádne sa bude určite viac zameriavať na zákazníkov, ktorých napríklad Hyundai príliš neoslovil.

Zdroj: Grand Tour Nation

Exit mobile version