startstop

Hyundai Tucson N Line potvrdili, budú aj silnejšie motory?

Hyundai sa z nenápadného výrobcu áut prebojoval u nás v Európe behom desaťročia na veľmi úspešnú automobilku, o ktorú je čoraz väčší záujem. Pomohlo tomu určite aj uvedenie prvého športového modelu i30 N. Neskôr pribudli verzie s paketmi N Line. Hyundai Tucson N Line nebude výnimkou, veď zákazníci dnes chcú viac športový „look“ ako jazdné vlastnosti.

Hyundai po príchode modelu i30 N prakticky pobláznil mladú generáciu petrolheadov. Jednoducho lacný a dostupný hothatch od celkovo neznámej automobilky na poli rýchlych áut zrazu nebol prepadák, ale smelý konkurent etablovaným konkurentom.

 

Hyundai chytil úspešnú vlnu „za pačesy“ a začal ponúkať aj paket N Line. Postupne sa k tomu pridali aj iné modely, ako napríklad najnovší Hyundai Tucson N Line. Ten samotný (Tucson) je mimoriadne nadaným autom a skutočne smelým konkurentom etablovaných značiek, paket N Line mu na úspechu len pomôže.

 

Samotný predný nárazník je už na sériovej verzii Tucsonu veľmi športovo orientovaný, dá sa povedať až „agresívny“. Odlišný N Line tak pridáva len mierne decentné úpravy, napríklad výduchy za prednými kolesami v blatníkoch alebo odlišné a vskutku veľké disky kolies. Hyundai neprezradil veľkosť, určite to však nebude nič pod 20 palcov.

Aké motory?

Ponuka motorov bude kopírovať bežnú ponuku z tej vrchnej časti. Teda tu budeme mať benzínovú 1,6 TGDI s 180 k a mild-hybridným systémom alebo 1,6 CRDI s 136 k. V tomto prípade už nebude až také jednoznačné, že pôjde o „silný“ motor. N Line paket je podobne ako M paket či RS Line o dizajne a nie o výkone. A ak Hyundai ponúkne N Line aj k najvýkonnejšiemu hybridu s 230 k, tu už budeme môcť hovoriť o adekvátnom výkone a dynamických parametroch. Zatiaľ čo Tucson si už u nás môžete kúpiť, už je v predaji, paket N Line si budete môcť objednať až od jari 2021. Dovtedy sa teda zatiaľ môžete popozerať na zverejnených fotografiách, ako bude novinka vyzerať. Cena tiež ešte nebola zverejnená.

Exit mobile version