Domov News Hynudai Bayon je nové SUV, ktoré dorazí na Slovensko

Hynudai Bayon je nové SUV, ktoré dorazí na Slovensko

Rok 2020 sa niesol v znamení mnohých automobilových noviniek a inak to nebolo ani pre automobilku Hyundai. Práve preto sa v značke do svojho portfólia SUV rozhodli zaradiť nový model menom Bayon.

Zaradí sa tak ku modelom Kona, Tucson, Nexo a Santa Fe. Plynie to z úspechov modelov značky. Ako sám povedal člen predstavenstva pre marketing a produkty, Andreas-Christoph Hofmann, „Hyundai je už dávno pevne etablovaný na európskom trhu SUV, a to rovnako svojim modelovým programom, ako aj predajnými úspechmi“.

Uvedením nového modelu segmentu B, vidí vstupnú bránu do portfólia SUV, zároveň vidí príležitosť lepšie uspokojiť európskych zákazníkov značky v tomto populárnom segmente. Niet sa čomu čudovať nakoľko je tento segment na výslní a tvorí majoritné predaje automobiliek celosvetovo.

Nové meno a príchod na európsky trh

Meno Bayon je inšpirované mestom Bayonne vo Francúzku a pretože nový model bude primárnym modelom pre európsky trh, rozhodli sa ho pomenovať podľa európskeho mesta. Už v minulosti sa Hyundai inšpiroval názvami z celého sveta. V podstate všetky SUV značky dostali mená podľa geografickým oblastí.

Je možné očakávať, že nový model bude najmenším zástupcom SUV v portfóliu značky a bude predstavovať konkurenciu pre autá ako Seat Arona, Škoda Kamiq, či Volkswagen T-CROSS. Rovnako tak môže ísť aj o brata modelu Niro od značky Kia. Zatiaľ sú to však len domnienky. Značka doposiaľ zverejnila len jedinú fotku a na podrobnejšie informácie si ešte budeme musieť počkať. Príchod na európsky trh sa očakáva v prvom polroku 2021.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokObrnená Toyota Land Cruiser? Pri apokalypse ideálny povoz
Nasledujúci článokFacelift VW Arteon SB má slovenské ceny