startstop

Hynudai Bayon je nové SUV, ktoré dorazí na Slovensko

Rok 2020 sa niesol v znamení mnohých automobilových noviniek a inak to nebolo ani pre automobilku Hyundai. Práve preto sa v značke do svojho portfólia SUV rozhodli zaradiť nový model menom Bayon.

Zaradí sa tak ku modelom Kona, Tucson, Nexo a Santa Fe. Plynie to z úspechov modelov značky. Ako sám povedal člen predstavenstva pre marketing a produkty, Andreas-Christoph Hofmann, “Hyundai je už dávno pevne etablovaný na európskom trhu SUV, a to rovnako svojim modelovým programom, ako aj predajnými úspechmi”.

Uvedením nového modelu segmentu B, vidí vstupnú bránu do portfólia SUV, zároveň vidí príležitosť lepšie uspokojiť európskych zákazníkov značky v tomto populárnom segmente. Niet sa čomu čudovať nakoľko je tento segment na výslní a tvorí majoritné predaje automobiliek celosvetovo.

Nové meno a príchod na európsky trh

Meno Bayon je inšpirované mestom Bayonne vo Francúzku a pretože nový model bude primárnym modelom pre európsky trh, rozhodli sa ho pomenovať podľa európskeho mesta. Už v minulosti sa Hyundai inšpiroval názvami z celého sveta. V podstate všetky SUV značky dostali mená podľa geografickým oblastí.

Je možné očakávať, že nový model bude najmenším zástupcom SUV v portfóliu značky a bude predstavovať konkurenciu pre autá ako Seat Arona, Škoda Kamiq, či Volkswagen T-CROSS. Rovnako tak môže ísť aj o brata modelu Niro od značky Kia. Zatiaľ sú to však len domnienky. Značka doposiaľ zverejnila len jedinú fotku a na podrobnejšie informácie si ešte budeme musieť počkať. Príchod na európsky trh sa očakáva v prvom polroku 2021.

Exit mobile version