startstop

Rimac C_Two má po troch rokoch práce výsledky. Stoja naozaj za to

Chorvátsky hyperšport Rimac sa pomaličky ale isto chystá na cesty. Výrobca je na svoj počin právom pyšný a na finálnom výsledku si dáva naozaj záležať.

Automobilka Rimac sa na trhu vozidiel nachádza naozaj krátko, no techniku majú veľmi vyspelú a svoj počin prísne a pravidelne testujú. Druhý model C_Two najskôr prešiel vývojom prototypu a následne sa aj niekoľko kusov rozbilo o stenu. Dôvod je jednoduchý. Rimac C_Two je elektrický hyperšport so štyrmi elektromotormi s celkovým výkonom 1.904 koní.

Ako sa dalo očakávať, akcelerácia je takisto extrémna. Veď povedzte sami. Z pokoja na 100 km/h v priebehu 1,85 sekundy. Maximálka 400 km/h. A to všetko vďaka použitiu obrovskej batérie, ktorá má na jedno nabitie prejsť až 647 kilometrov. Navyše prvý model videl kompletne celý svet v plameňoch, keď s ním britský moderátor Richard Hammond v roku 2017 havaroval pri natáčaní pilotného dielu druhej série seriálu The Grand Tour.

Aktuálne sa s nami Rimac delí o video z testovania vo veternom tunely, ktorým od roku 2019 prešli všetky tri prototypy automobilky. Testovanie vozidiel vo veternom tunely prináša naozaj skvelé výsledky. Súčasný prototyp je v porovnaní s tím prvým z roku 2019 lepší o 34% čo sa týka aerodynamiky. Na video z veterného tunela a ako to všetko prebieha sa môžete pozrieť nižšie.

 

Exit mobile version