startstop

Patentové snímky odhalili novú Hondu HR-V

Už pred premiérou, ktorá má byť oficiálne 18.februára odhalili patentové snímky novú generáciu Hondy HR-V.

Pre tento rok si Honda pripravila dve novinky na európsky trh. Honda predstaví už jedenástu generáciu Civicu ale aj novú generáciu mestského SUV HR-V, ktorej tvary už prezradili patentové snímky. HR-V sa ale v rámci medzigeneračnej zmeny výrazne premení. Predok sa celkovo zmenil a je definovaný úplne novou výraznou maskou, môže sa ale líšiť podľa verzie modelu.

 

 

HR-V bude naďalej globálnym modelom, ale vo svete ho poznajú ako XR-V alebo Vezel, práve preto sa môže jednať o iné špecifikácie pre rôzne kontinenty. Na patentových snímkach môžeme vidieť rôzne tvary masky chladiča s vodorovnými lištami alebo aj diamantovým vzorom a HR-V dostane ostrejšie rezané linky a detaily.

Nový design dostane aj zadná časť modelu, ktorá bude definovaná strmo klesajúcim kufrom a s prepojenými zadnými svetlami s vodorovnou linkou. Otváranie zadných bočných dverí ako pri aktuálnej generácie zostáva zachované.

Ako sa bude nová generácia líšiť od aktuálnej?

Japonské médiá informovali o rozmeroch, ktoré sa tak výrazne líšiť od aktuálnej generácie nemajú. Dĺžka by mala dosiahnuť úroveň 4,35m, šírka 1,78m a výška 1,6m.

V interiéry novej HR-V pravdepodobne bude prevzatá koncepčná palubná doska z aktuálneho modelu Jazz s multimediálnym systémom a dotykovým displejom, ktoré nám prezradili nedávno uverejnené upútavky vozidla.

Dočkáme sa aj benzínovej verzie?

Honda potvrdila pre európsky trh výhradne hybridnú verziu. S najväčšou pravdepodobnosťou bude nová Honda HR-V stáť na základoch modelu Jazz. To predpovedá že pod kapotou sa budú ukrývať dva elektromotory s výkonom 80 kW (109 koní). Jeden z elektromotorov sa postará o pohon prednej nápravy a druhý o pohon tej zadnej, tým pádom by HR-V mohlo prinesie konečne pohon 4×4.

Kvôli emisným limitom v Európe uvidíme či príde aj prepĺňaný benzínový štvorvalec s 1.5 VTEC Turbo s výkonom 134 kW teda 182 koní, ktorý poznáme z aktuálnej generácie alebo ešte je tu ďalšia možnosť a tou je hybridný pohon 2.0 l z Hondy CR-V spolu s atmosferickým benzínovým motorom.

Oficiálne sa nová Honda HR-V predstaví 18.Februára 2021 kedy sa dozvieme bližšie informácie o danom modely.

Exit mobile version