startstop

Citroën prichádza s modernizovaným modelom C3 Aircross

Modernejší vzhľad a pohodlnejšie sedačky, facelift modelu Citroen C3 Aircross prichádza na náš trh.

C3 Aircross nahradilo model MPV C3 Picasso už v roku 2017 kedy oficiálne vstúpilo na trh ako malé SUV, ale tento krát prichádza C3 Aircross v modernizovanej faceliftovej verzii.

 

Predok nového modelu je prepracovaný na základe konceptu CXperience, tým pádom pôsobí modernejšie a nadväzuje na novú C4 alebo vlani predstavenú C3. Facelift sa automobilke Citroën skutočne vydaril a pôsobí naozaj nadčasovo. Predné tradičné denné svietenie od Citroënu nechýba ani v tomto prípade.

Zmeny nastali aj v interiéry

Malé mestské SUV je zamerané na štýl a je hlavne avantgardnejším modelom, ale svojou veľkosťou ponúka aj dostatok priestoru v interiéri a hlavne pohodlia vďaka novinke a možnosti komfortnejších sedačiek Advanced Comfort, ktoré boli v ponuke už aj pri modely C4 Cactus alebo aj C5 Aircross. Pre pohodlnejšie sedenie majú sedačky v sebe 15mm vrstvu peny pripomínajúcu matrac, zosilnené podpery a pevný plát uprostred vám zaručujú pohodlie aj na dlhšie cestovanie. Pri konkrétnom modely tu máme interiér s čiernym čalúnením a čiernymi doplnkami, ktorý pôsobí stroho a elegantne.

Väčší displej je odpoveďou na aktuálny trend, prepracovaná stredová konzola s veľkým odkladacím priestorom a bezdrôtovou nabíjačkou pre smartfóny či funkciou CarPlay, je ovládateľná dokonca aj zo zadných sedadiel. Vďaka týmto novým funkciám sa stal C3 Aircross vyspelejším.

V zadnej časti vozidla ostali zachované posuvné zadné sedadlá a to až o 150 mm. Týmto spôsobom dokážete zväčšiť batožinový priestor zo základných 410 až na 520 litrov.

Aké motorizácie ponúka C3 Aircross?

V benzínovej verzii je na výber trojvalec 1.2 PureTech v dvoch výkonnostných verziách, ako 81 kW s manuálnou prevodovkou a silnejšia s výkonom 96 kW. V tomto prípade výlučne s automatickou prevodovkou čo platí aj pri naftových motoroch. Na výber sú taktiež dve verzie 1.5 BlueHDi s rovnakým výkonom 81 kW a silnejší s 88 kW. Na mestské SUV sú tieto parametre ideálne.

Možnosti lakovania a doplnkov podľa vlastných predstáv

K dispozícii malo byť až 85 kombinácii lakovania, vo finále Citroën uviedol len 70 z nich. Zákazníci si ale môžu vybrať podľa vlastných predstáv v akej farby a s akými doplnkami si želajú svoje nové vozidlo. Dostupná je aj biela alebo čierna strecha a 4 pakety farebných doplnkov. Ak si necháte záležať na výzore vášho vozidla tak v ponuke sú aj 16 palcové a 17 palcové kolesá.

Nový a modernizovaný model Citroën C3 Aircross sa na trh dostane už v Júni tohto roku.

Exit mobile version