startstop

Úplne nové Mitsubishi Outlander sa na Slovensku asi neobjaví!?

Nastúpme spolu do úplne nového modelu Outlander 2022, nová generácia bola práve predstavená. Čo všetko prináša a uvidíme ju aj u nás?

Vizionársky, odvážny, luxusný dizajn a technológia tak prekročili rok 2021 a automobilka nám predstavila nový Outlander 2022 pri ktorom je pozornosť venovaná úplným detailom. Predok pôsobí naozaj agresívne a moderne, zároveň širšie vďaka novo vyvinutému podvozku so širokým rozostupom. Rozmery modelu sú 1,74 m výška a 1,89 m šírka.

Outlander ponúka päť jazdných režimov pre predný pohon a až šesť režimov pre oceňované Mitsubishi All Wheel Control. Výkon a sila je doslova v jadre Outlanderu. Špičkové riadenie a perfektnú stabilitu máte pri novom modely Outlander istú.

Luxusné pohodlie

Interiér nového Outlanderu je prepracovaný do každého detailu, tak aby poskytoval luxusný zážitok a komfort. Vynikajúce odhlučnenie kabíny, vyhrievanie aj zadných sedadiel, elektricky ovládateľné predné sedadlá v 8 smeroch s pamäťovou funkciou prepojenou s kľúčmi. Trojzónová klimatizácia zaručuje pohodlné cestovanie pre každého člena posádky. Kvalitne spracované obloženie dverí s bielou kožou, ktorá vyzerá naozaj luxusne a skvele ladí so sedačkami.

Môžete sa s Outlanderom skutočne spojiť?

Pokročilá technológia s 12,3” displejom s digitálnym ovládačom a zabudovanou navigáciou alebo aj s funkciou CarPlay. Prémiový audio systém BOSE vám spríjemní počúvanie vašej obľúbenej hudby na cestách. S mobilnou aplikáciou Mitsubishi Connect sa dokážete spojiť s Outlanderom a posunúť vašu bezpečnosť a spokojnosť na ďalšiu úroveň.

Bezpečnosť

Ako sa hovorí, bezpečnosť je na prvom mieste. Toto platí aj v prípade nového Outlandera, ktorý disponuje celou plejádou pokročilých asistenčných systémov. Napríklad aktívny asistent mŕtveho uhla alebo aj systém núdzového brzdenia. Funkcia MI-PILOT Assist s adaptívnym tempomatom, ktorý dokáže automaticky brzdiť, akcelerovať je vynikajúca pomoc na dlhé cestovanie.

Aké budú dostupné motorizácie?

Nový Outlander sa s veľkou pravdepodobnosťou u nás v Európe už nevyskytne. Automobilka Mitsubishi dávnejšie prezentovala stratégiu, že už neplánuje uvádzať nové modely na trh v Európe. Neoficiálne je dôvodom vnútropolitický boj v aliancii Renault-Mitsubishi-Nissan, v ktorom si jednotlivé automobilky rozdelili pole pôsobnosti vo svete. Práve Mitsubishi podľa informácii dopadlo tak, že by sa malo z Európy stiahnuť.

Keďže sa tieto informácie prevalili a stali verejnými, vzbúrili sa najmä predajcovia v Nemecku aj vo Francúzsku kde má Mitsubishi väčší podiel na trhu. Nakoniec sa rozhodlo že sa príchod faceliftovaného plug-in hybridného Eclipse Cross bude predávať aj u nás na Slovensku. Rovnako aj Outlander, najmä v plug-in hybridnej verzii je veľmi obľúbený v škandinávskych krajinách, je možné že sa situácia vyvinie tak isto ako pri Eclipse.

Na americkom trhu bude Outlander poháňaný konvenčným štvorvalcom 2,5 litra s výkonom 181 koní a 245 Nm a osem stupňovou automatickou prevodovkou (CVT). V predchádzajúcej generácii použitá 3,0 litrová V6 už pri novej generácii nie je v ponuke. Podľa informácii by sa cena Outlanderu mala začínať od 21.000€. Na trh sa oficiálne nový Outlander dostane v Apríli 2021.

Exit mobile version