startstop

Obrovské ľadviny a 400+ koní: Takto by mohlo vyzerať nové BMW M2

Obrovské ľadviny a 400+ koní: Takto by mohlo vyzerať nové BMW M2

Nová generácia BMW M2, ktorá si má zachovať turbom prepĺňaný šesťvalec a pohon zadných kolies, aktuálne podstupuje tvrdé testy v Škandinávii.

Prvé špionážne zábery novej generácie BMW radu 2 vo verzii kupé kolujú internetom už od leta minulého roku, no k vrcholovej verzii sme sa dostali až teraz. Konkrétne ide o špionážne fotografie BMW M2 novej generácie, ktoré mníchovská automobilka aktuálne testuje v krutých podmienkach švédskej zimy. Hoci rady 1 a 2 prešli na novú koncepciu s priečne uloženým motorom a pohonom prednej nápravy, M2 by mala byť verná tradíciám. Tešiť sa teda môžeme na typický radový šesťvalec prepĺňaný turbodúchadlom a pohon zadných kolies.

Počas chladného počasia bola na zamrznutom jazere vo Švédsku spozorovaná testovacia mulica s množstvom detailov, ktoré poukazujú na nápadnú príslušnosť k rodine BMW, konkrétne duchovného “otca” radu 2. Medzi najvýraznejšie detaily patria širšie blatníky, väčšie brzdy a masívne výfukové koncovky. A to hneď štyri.

Tie už na prvý pohľad odhaľujú, že pod kapotou nebude obyčajný dieselový štvorvalec, ale plnotučný radový šesťvalec s označením S58, ktorý nájdeme aj v modeloch X3 M, X4 M, M3 a M4. Len pre pripomenutie, odchádzajúca generácia so staršou generáciou radového šesťvalca označeného ako S55 dosiahla maximálny výkon 302 kW (411 k) v podobe Competition, brutálnejšia verzia s prívlastkom CS až 331 kW (450 k).

Kamufláž v tomto okamihu ešte stále zahaľuje značnú časť dizajnu novinky, preto je ťažké s istotou povedať, či budú aj v tomto prípade prednej časti dominovať obrovské ľadviny. Z uniknutých fotografií vieme, že štandardný rad 2 kupé bude mať (na dnešné BMW pomery) skromnú masku, no to neznamená, že  rovnaký dizajnový jazyk BMW aplikuje aj pri M2. Jedným z (odstrašujúcich?) príkladov je nový rad 3 – kým civilné verzie majú relatívne normálne tvary, M3 kričí do sveta obrovskými ľadvinkami. Na druhej strane, rad 4 už poukazuje na istú uniformitu.

Jeden z možných renderov ukázal aj nemecký AutoBild:

Obrovské ľadviny a 400+ koní: Takto by mohlo vyzerať nové BMW M2

V každom prípade, nová generácia radu 2 kupé by sa mala oficiálne predstaviť svetu do konca tohto roka, čo sa týka vrcholnej verzie z dielne divízie M, predpokladá sa prvý polrok 2022.

Obrovské ľadviny a 400+ koní: Takto by mohlo vyzerať nové BMW M2

Zdroj: bmwcarusa / carthrottle / startstop

Exit mobile version