startstop

Bentley prichádza s najdynamickejším modelom v histórií!

Spoločnosť Bentley Motors prichádza s najdynamickejším cestným modelom v celej, viac ako 101-ročnej histórií značky. Keď sa povie luxusný a extrémne výkonný Grand Tourer, väčšine príde na um Bentley Continental GT.

Táto nová verzia, v poradí už tretej generácie modelu Continental GT je navrhnutá, vyvinutá a ručne vyrábaná v uhlíkovo neutrálnej továrni Bentley. Automobilka zostáva verná tradícií a tak aj tento najnovši počin nesie označenie Speed. Prvá generácia bola predstavená už v roku 2007, ktorá bola inšpirovaná modelmi Speed z 20. rokov dvadsiateho storočia. Moderné verzie sú prakticky už od prvej generácie stelesnením luxusu.

Continental GT Speed
Pravda alebo zavádzanie ?

Síce automobilka tvrdí, že nový model je tým najdynamickejším čo sa kedy premávalo po cestách s okrídleným Béčkom na kapote, nie je to tak úplne pravda. Áno, toto luxusné GT zvládne šprint z 0 na 100 za 3,6s a ručička sa zastaví až pri hodnote 335 km/h, predošlá generácia modelu Continental s prívlastkom Supersports dosahovala o chlp lepšie čísla.

Continental GT Speed
V útrobách klasika.

Pod kapotou sa aj tento krát nachádza 6-litrový dvanásť valcový motor doplnený dvoma turbami. Oproti klasickému Continetalu GT výkon narástol len o 24 koní a disponuje tak výkonom 659k a 900Nm. Vylepšenia sa dočkala aj 8-stupňová prevodovka ZF, ktorá dostala zrýchlené reakcie a v športovom režime by mala narásť aj agresivita. Bentley zapracovalo aj na podvozku nového modelu. Tentokrát v obratnosti pomôže natáčaná zadná náprava.

6.0 W12
Mierne vylepšený zovňajšok.

Veľké zmeny oproti klasickému Continental GT by ste tu hľadali márne. Bentley mierne pozmenilo prednú masku, namontovalo decentne upravené nárazníky a agresívnejší difúzor. Športovosť podčiarkujú čierne doplnky karosérie, širšie koncovky výfuku a celkový vzhľad dotvárajú skôr elegantne ako športovo stihnuté 22-palcové disky kolies.

Continental GT Speed
Športový interiér.

V kabíne nového Bentley, čo sa týka tvarov, nič nezmenilo. Zmeny nastali len vo vybraných materiáloch. Na povrchu väčšej časti interiéru nájdeme alcantaru, ktorej sekunduje prešívaná koža a kontrastné červené detaily. Tradičné drevené dekory na palubnej doske boli nahradené uhlíkovými vláknami a chýbať takisto nemôžu rôzne plaketky a nápisy Speed, aby človek nezabudol v čom sedí.

Interiér Continental GT Speed

 

Exit mobile version