startstop

Najpredávenjší pickup v Európe rozširuje svoje rady. Pozor, ide o limitku !

Ford Ranger

Americká spoločnosť Ford predstavila najhorúcejšie novinky do rodiny pickupov Ranger Stormtrak a Ranger Wolftrak. Oba tieto modely spájajú výnimočnosť a praktickosť modelu Ranger s limitovanými bonusmi.

Ford označuje model Stormtrak ako prémiový pickup s veľmi charakteristickým dizajnom. Jednotlivé prvky tohto špeciálneho modelu ocenia najmä tí, ktorí majú radi veľké pickupy. Na rozdiel od Stormtraku, Wolftrak je určený viac na terén a prináša dominantný výkon v teréne bez akýchkoľvek kompromisov na úkor pohodlia posádky. Wolftrak spĺňa podmienky neohrozenosti a odolnosti.

„Zákazníci milujú odvážny štýl a húževnaté vlastnosti nášho pickupu Ranger, preto sme vyvinuli nové modely Stormtrak a Wolftrak z limitovanej edície, aby sme im ponúkli ešte viac z oboch svetov. Stormtrak kombinuje výrazný vzhľad s dodatočnými luxusnými prvkami a funkciami pre aktívny životný štýl, zatiaľ čo Wolftrak s robustným výkonom v teréne dokáže pohodlne odviezť majiteľa ďaleko mimo vyšliapaných chodníkov kvôli práci a zábave,“ uviedol o týchto modeloch Hans Schep, generálny riaditeľ úžitkových vozidiel spoločnosti Ford of Europe.
Nové modely dorazia do predaja v októbri tohto roku. Ponuka modelov Ranger sa tak významne rozšíri o špeciálne vozidlá, ktoré sú zostavené tak, aby spĺňali všetky požiadavky náročných zákazníkov.

Stormtrak stelesňuje silu prírody

Tento model preberá základ z prémiového radu Wildtrak. Ponúka dokonca ešte vyššiu výbavu s mnohými vylepšenými komfortnými prvkami a úpravami. Ide o limitovanú verziu a tak počet vyrobených kusov bude obmedzený.

Model Stormtrak bude vybavený dvojlitrovým naftovým motorom Ford EcoBlue s dvomi turbami a s celkovým výkonom 213 koní. Krútiaci moment 500 Nm zabezpečí skvelý výkon pri ťahaní. V štandarde bude model vybavený aj pripájateľným systémom pohonu všetkých kolies. O pohodlnú jazdu sa zasa postará 10-stupňová automatická prevodovka.

Tento model dostane signifikantnú červenú farbu s označením “Rapid Red” a exkluzívnu červenú masku chladiča pre ešte lepšie zvýraznenie mohutnosti prednej časti. Základ budú tvoriť aj LED svetlomety, ochrana podvozka. Do úvahy pripadá aj farebné prevedenie v štýle “Frozen White” ale aj elegantná modrá s označením “Blue Lightning”. O špeciálnosti modelu určite budú výrazne informovať aj emblémy na kapote a na boku karosérie.

Dizajn prikrášli aj čierny zadný nárazník, aerodynamický ochranný rám za kabínou a masívny trojrozmerný znak.
Okrem dizajnových prvkov si Stormtrak uchováva aj praktickosť. Unesie až 1 tonu a dokáže odtiahnť príves s maximálnou hmotnosťou 3,5 tony, rovnako ako Wildtrak.

Divočina na kolesách

Ranger Wolftrak je ideálny model pre tých, ktorí od auta očakávajú spoľahlivosť v teréne a praktický exteriér s puncom originality. Wolftrak vychádza z radu XLT a poháňa ho taktiež naftový dvojliter Ford EcoBlue s výkonom 170 koní. Zákazník má možnosť vyberať si medzi 6-stupňovým manuálom a 10-stupňovým automatom.

Štandardná výbava bude obsahovať prepínateľný pohon všetkých štyroch kolies s funkciou “shift on the fly”, uzamykateľný diferenciál a pneumatiky do akéhokoľvek terénu. Súčasťou výbavy bude aj redukcia, ktorá zdokonalí jazdu v strmých kopcoch prípadne mäkkých podmienkach.

Ford predpokladá, že Wolftrak bude ideálny najmä pre zákazníkov z poľnohospodárskeho, lesníckeho či iného exteriérového priemyslu. Taktiež dokáže odviezť zaťaženie 1 tony a odtiahne príves do 3,5 tony. Pre náročnejších si výrobca pripravil možnosť zakúpiť manuálne ovládaný kryt batožinového priestou alebo aj plnohodnotnú strechu Aeroklas. Pre Wolftrak je exkluzívne k dispozícii trubkový športový rám, ktorý jednak umožňuje montáž príslušenstva na upevnenie nákladu, ale aj dotvára masívny vzhľad vozidla. Farba “Conquer Grey” vyzdvihuje bočnú časť vozidla, dopĺňa ju čierna maska chladiča a 17-palcové disky kolies taktiež v čiernej farbe.

Jedinečne je doplnený aj interiér vozidla, kde dominuje matný čierny prístrojový panel a prvky vo výplniach dverí. Odolné rohože sú určené do každého počasia. Štandardom je systém konektivity spolu s navigačným systémom SYNC 3 s 8-palcovou dotykovou obrazovkou.

Ranger je klasika

Ford jednoznačne vie, ako svojim zákazníkom priniesť zaujímavé modely a pritom zachovať ich praktické vlastnosti. Jedným z príkladov sú aj nové špeciálne modely Stormtrak a Wolftrak. Či už si vyberiete jeden alebo druhý, isto nesklamú očakávania. Ford so svojim pickupom dosiahol práve v minulom roku rekordný podiel 34,9% v segmente a aj naďalej posilňuje svoju pozíciu najlepšie predávaného európskeho pickupu.

Exit mobile version