startstop

Je to oficiálne: Najnovší diel Rýchlo a zbesilo bude vo vesmíre…

Je to oficiálne: Najnovší diel Rýchlo a zbesilo bude vo vesmíre...

Trailer pripravovaného deviateho pokračovania ságy Rýchlo a Zbesilo odhalil niečo, čo poteší snáď len fanúšikov Marveloviek.

Nie, nerobíme si žarty, prvého apríla bolo pred pár týždňami. Toto je legitímna novinka. Otázkou je, či to s ohľadom na vývoj predchádzajúcich častí série Rýchlo a zbesilo vôbec niekoho prekvapí.

Pred niekoľkými rokmi režisér The Fate of the Furious F. Gary Gray v rozhovore naznačil, že by sa franšíza mohla vydať do vesmíru. V tom čase nikto nemohol s určitosťou povedať, či ide len o žart, alebo to režisér myslí vážne. S vývojom ostatných dielov sme tu a tam nachádzali vtipné náznaky, že vesmír je ďalším logickým krokom pre čoraz absurdnejšiu filmovú sériu, no úprimne, všetkým nám to prišlo až príliš absurdné aj na Rýchlo a Zbesilo. Avšak súdiac podľa najnovšieho traileru na v poradí už deviatu časť, sa najhoršie obavy potvrdili…

Z petrolheadov superhrdinovia?

Na konci “zbesilého” 3-minútového videa plného explózií a akcie vidíme Romana Pearcea a Teja Parkera v aute, ktoré vyzerá ako Pontiac Fiero s raketovým pohonom. Nie je to prvýkrát, čo sa v sérii Rýchlo a zbesilo objavil Fiero s raketovým pohonom, no tentokrát sú elementy omnoho väčšie a aby toho nebolo málo, “auto” (ak sa to teda ešte dá takto nazývať) bolo zhodené vojenským nákladným lietadlom.

Pearce a Parker, obaja oblečení v potápačských oblekoch, “naštartujú” raketový pohon a odštartujú do výšin práve na konci trailera. Absurdné? Áno, ale pravdepodobne nie viac ako naháňačka medzi ponorkou a niekoľkými supercars, alebo The Rock, ktorý vlastnoručne chytil torpédo… Obe z týchto scén boli pritom súčasťou posledného filmu zo série. Samozrejme, vesmírne preteky nebudú jedinou absurditou pripravovaného diela. V traileri sa tiež objaví Toyota GT86, ktorá prejde cez budovu, či extrémne silné magnety. A, mimochodom, Han, ktorý prišiel o život v tretej sérii s dodatkom Tokyo drift, zázrakom ožil.

Film mal pôvodne vyjsť už v roku 2019, no štúdio Universal ho nakoniec presunulo na rok 2020. Pandémia Covid-19 spôsobila ďalšie presunutie filmu na rok 2021. Zdá sa však, že presúvaniu je koniec a F9 vyjde oficiálne 25. júna v Spojených štátoch. Fanúšikovia z iných krajín si ale budú musieť počkať ešte pár dní.

Zdroj: carthrottle / startstop

Exit mobile version