startstop

Volkswagen prichádza s modelom Talagon. U nás sa tohto obrovského SUV nedočkáme!

Nemecká automobilka Volkswagen si svoje postavenie na trhu určite uvedomuje. Dôkazom toho má byť aj najnovšie SUV z tejto dielne.

Kauza Dieselgate akoby ustála svoj boom a VW sa tak môže s plným nasadením venovať elektrickej výzve. To platí však primárne pre Európu. Ako je tomu pri ostatných automobilkách, tak aj pri Volkswagene platí to, že čínsky a americký trh sú ich ťahúňmi. U nás väčšina populácie zvolí skôr kompaktné SUV, zatiaľ čo na iných kontinentoch rastie dopyt po veľkých SUV.

Okrem ponúkaných SUV Tiguan a Touareg, v ponuke figuruje aj model Atlas. Posledný spomínaný je na čínskom trhu pomenovaný ako Teramont. Touareg s Teramontom na dĺžku merajú okolo 5 metrov. Novinka Talagon však má prekonať všetky spomínané modely.

VW Talagon bol predstavený na autosalóne v Šanghaji a jeho dĺžka bude 5.152 mm a šírka 2.002 mm. Na výšku bude vozidlo merať 1.795 mm. Paradoxom je však to, že rázvor náprav bude zhodný s Taramontom, teda 2.980 mm. Novinka bude využívať platformu MQB, no nepôjde však o najväčšie auto ponúkané na čínskom trhu od nemeckej automobilky. Najväčším ponúkaným autom v čínskej ponuke je rodinno-úžitkové auto Viloran s maximálnou dĺžkou 5.346 mm a rázvorom 3.180 mm.

Interiér bude zdieľať podobnú technológiu s modelmi Golf, či Touareg. Prím jednoznačne hrá dotyková plocha a digitálny prístrojový štít. Originalitu Talagonu môžeme vypichnúť stredovou konzolou, ktorá je pekne orientovaná do priestoru a takisto sa v nej nachádza volič prevodovky.

Čo môžeme očakávať pod kapotou? Motorizačná ponuka Talagonu bude pozostávať s 2.0-litrového motoru s dvoma výkonnostnými variantami. Prvou ponukou bude výkon 137 kW / 184 koní a druhou výkon 162 kW / 217 koní. Vrcholom však bude 2,5-litrový šesťvalcový motor VR6 s maximálnym výkonom 220 kW / 295 koní. Motory budú pochopiteľne spriahnuté so 7-stupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou a takisto pohonom všetkých štyroch kolies. Tento pohon však bude určený len pre najvýkonnejšiu verziu. Predaj novinky Volkswagen plánuje na koniec roka.

Exit mobile version