Domov News Týmto sa radšej vyhnite: TÜV ukázal tie najporuchovejšie malé autá

Týmto sa radšej vyhnite: TÜV ukázal tie najporuchovejšie malé autá

Týmto sa radšej vyhnite: TÜV ukázal tie najporuchovejšie malé autá

Malé autá sa tešia popularite najmä u začínajúcich a starších šoférov. No týmto sa radšej oblúkom vyhnite. Nemecký TÜV v rebríčku ukázal tie najporuchovejšie malé autá.

Malé autá ponúkajú majiteľom celý rad výhod. Zmestíte sa takmer všade a v meste na bežné presuny len málokto skutočne využije veľké auto. Koniec koncov, aj parkovacích miest je stále menej a hoci sa auta medzigeneračne zväčšujú, veľkosť parkovacích boxov ostava roky nezmenená. No ani život s malým autom nemusí byť prechádzak ružovou záhradou. Nemecká obdoba naších STK, TÜV, prišiel so správou, v ktorej ukazuje tie najporuchovejšie malé autá.

Štatistika TÜV vzniká každoročne na základe reportovaných porúch pri technických prehliadkach áut. Okrem malých áut sa teda správa pravidelne zameriava na celý segment a vytvára tak zaujímavé štatistiky spoľahlivosti naprieč jednotlivými kategóriami.

Ekonomická náročnosť malých áut koniec koncov nemusí byť taká malá. Hoci na jednom konci rebríčka sú relatívne spoľahlivé autá s priemernou poruchovosťou menšou ako 3 vozidlá na 100 kontrolovaných, na úplne opačnom konci sú doslova prúsery. Tu je 5 najhoršie hodnotených malých áut. Mimochodom, všetky autá sú pomerne nového dátumu výroby.

5. Nissan Micra (2010 – 2017)

V rebríčku sa na piatom mieste objavil zástupca japonského automobilového segmentu. Nissan Micra s označením K13 sa vyrába od roku 2010, o 3 roky neskôr prešla decentným faceliftom a v Európe ste si ju ako novú mohli kúpiť do roku 2017. Svojim oblým dizajnom cieli predovšetkým na nežnejšiu časť vodičského spektra, no dámam svojou horšou spoľahlivosťou rozhodne pridá zopár vrások. Najväčším problémom je podľa správy nespoľahlivá elektroinštalácia, predovšetkým osvetlenie, ale horšie znie najmä nadmerná strata oleja, či horšie brzdy.

Počet závad na 100 vozidiel: 10,6

 

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
5
ZDROJautoforum
Predchádzajúci článokExtrémne limitované Mansory AMG 63 Viva Edition. Dizajn, ktorý nie je pre každého.
Nasledujúci článokAmeričania testujú nový dvojtaktný naftový motor s protibežnými piestmi