Domov Elektromobilita Najrýchlejšie autá sveta ovládli elektromobily ! Pozrite si rebríček TOP 10.

Najrýchlejšie autá sveta ovládli elektromobily ! Pozrite si rebríček TOP 10.

Aspark OWL

Nebolo to až tak dávno, čo zrýchlenie elektromobilov pôsobilo neskutočne a viac ako elektrizujúco. Aj napriek ťažkým oloveným batériám a elektromotorom bol výkon a zrýchlenie ako z inej planéty. Pokrok v technológii znamená, že v dnešnej dobe si najrýchlejšiu jazdu vyžaduje napájanie práve z batérie a práve rýchlosti dominujú elektromobily.

Elektromobily majú teraz navrch nad autami s konvenčnými spaľovacími motormi, minimálne čo sa zrýchlenia týka. V tomto článku sa pozrieme na 10 najrýchlejšie akcelerujúcich elektrických modelov. Ide o vozidlá, ktorými môžete už dnes vyraziť zo showroomu ale aj také, ktoré majú prísť v najbližších mesiacoch a rokoch.

10. Lotus Evija

Keď Lotus konečne odhalí oficiálne údaje o výkone svojho hyperauta s výkonom 1923 koní, je dosť pravdepodobné, že sa v tomto zozname posunie o niečo vyššie. Do tej doby si budeme musieť vystačiť s bezpochyby pesimistickým tvrdením britskej firmy „menej ako tri sekundy“. Maximálna rýchlosť nového Lotusu by mala atakovať hranicu 320 km za hodinu. Bez ohľadu na realitu bude Evija pravdepodobne jednou z najzaujímavejších vozidiel  aj vďaka špičkovej pohotovostnej hmotnosti 1700 kg. Takisto zaujme aj starostlivo vyvinutým jazdným režimom navrhnutým tak, aby maximalizovali obrovský výkonový potenciál.

Lotus Evija

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
ZDROJAutoCar
Predchádzajúci článokNový Fiat Ducato – kuriér v novom šate a s najnovšími technológiami
Nasledujúci článokV Bratislavskom Auparku otvorili ďalšiu expozíciu áut, Mooncity E-Mobility Store je raritou!