startstop

Nový Rolls-Royce Ghost si odkrútil oficiálnu slovenskú premiéru.

Nový Rolls-Royce Ghost sa po prvý krát oficiálne predstavil na Slovensku. Premiéra prebehla počas exkluzívnej večernej recepcie v Bratislave. Karel Kadlec, obchodný riaditeľ českého zastupiteľstva automobilky Rolls-Royce naznačil, že podľa prvotných spätných väzieb bude o nový Ghost na Slovensku záujem.

Podľa automobilky nový Rolls-Royce Ghost je dokonalý vo svojej jednoduchosti. Predstavenie tohto modelu prináša aj úplne nové ponímanie sveta luxusu. Taktiež sa jedná aj o prvú limuzínu značky, ktorá poskytne pohon všetkých štyroch kolies.

Rolls-Royce Ghost
Slobodní dizajnéri, konštruktéri a aj remeselníci.

Všetci, ktorí sa podieľali na vývoji nového Rolls-Royce Ghost dostali vo svojej práci maximálnu slobodu, aby menší z portfólia limuzín mohol dostať jedinečnú osobnosť a špecifický charakter. Pre dosiahnutie dokonalosti vytvorili vlastnú architektúru hliníkového rámu. S touto konštrukciou sa stretnete výhradne pri automobiloch značky Rolls-Royce, ako pri väčšom Phantome tak aj pri prvom SUV značky, prelomovom modeli Cullinan. Rám dodáva výborné estetické a technologické rysy vrátane ešte lepšej akustiky a tak ste v interiéry ako v úplne inom svete.

Rolls-Royce Ghost
Vysoké nároky zákazníkov.

Aj napriek tomu, že sa jedná o najlacnejší model značky, zákazníci požadujú len to najlepšie. Konštruktéri sa zamerali hlavne na technológiu pohonu a riadenia všetkých štyroch kolies. Dosiahli tak úplne novú osobnosť vozidla. Nový Ghost odráža úplne nové ponímanie luxusu, ktoré dizajnéri zadefinovali minimalizmom a čistotou, čo podčiarkuje podstatu modelu. Dizajnérsky smer, pomenovaný “post-opulentný” je definovaný skôr striedmosťou ako okázalosťou. V interiéry sú uplatňované rovnako minimalistické princípy ako aj v exteriéry. Stále však platí pravidlo, dva rovnaké Rollsy nenájdete. Zovňajšok a vnútro sú maximálne konfigurovateľné a tak si každý dokáže svoj vysnívaný Rolls vyskladať presne podľa svojej chuti.

Rolls-Royce Ghost
Rolls-Royce Ghost
Rolls-Royce, ktorý šoférujete sami ? 

Menší brat majestátnejšieho Phantomu bol od začiatku braný ako Rolls-Royce, ku ktorému netreba osobného šoféra. To stále platí, avšak ak sa počas týždňa nechcete obťažovať riadením a chcete mať na zadných sedadlách ešte väčší komfort, automobilka má pre vás predĺženú variantu Ghost Extended. Táto predĺžená verzia je celkovo dlhšia o 17 centimetrov a pre zadných pasažierov prinesie tak ešte lepší vnútorný priestor, ktorého ani v klasickej kratšej verzií nie je nedostatok.

Rolls-Royce Ghost
Niečo, čo má trvalú hodnotu.

Karel Kadlec odkazuje na prvú polovicu roka 2021, v ktorej si podľa jeho slov viedli dobre a zákazníci automobilky vnímajú túto dobu ako vhodnú na investovanie svojich peňazí do niečoho s trvalou hodnotou, čím rozhodne automobily značky sú. Rolls-Royce Motor Cars Prague oslavuje v tomto roku piate narodeniny a za ten čas sa im podarilo získať šesť svetových a európskych ocenení a svojim zákazníkom po celom Česku a Slovensku odovzdali viac ako 100 vozidiel tejto prestížnej značky. Pomer kusov medzi Slovenskom a českom je rozdelený približne na polovicu.

Exit mobile version